• DOLAR 32.442
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2402.776
  • ...
Siyonist rejim Gazze'de kaç sağlık çalışanını katletti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Siyonist işgal rejiminin sağlık hizmetlerini hedef aldığını belirten Kudra, 101 sağlık çalışanının şehid edildiğini, 57 sağlık kuruluşunun hedef alındığını, 12 hastane ile 32 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığını ve 25 ambulansın da kullanılmaz hale geldiğini aktardı.

"israil, yakıt ve acil tıbbi ihtiyaçların girişini engelleyerek, Gazze'deki sağlık sistemini bilinçli olarak tamamen çökertmiş durumda." diyen Kudra, "Salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasına yol açan sağlıksız koşullarda on binlerce yerinden edilmiş insanın yaşadığı hastanelerin sığınma merkezlerine dönüşmesiyle bir sağlık felaketine karşı uyarıda bulunuyoruz." dedi.

Çöken sağlık sisteminin yeniden tesis edilmesiyle binlerce hasta ve yaralının tedavi edilmesini sağlamak için acil önlem alınması çağrısı yapan Kudra, Refah Sınır Kapısı'nın açılması, tıbbi yardım, yakıt ve sağlık çalışanlarının Gazze'ye getirilmesi ile yaralıların Gazze dışında tedavi görmesi çağrısını yineledi. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir