• DOLAR 34.186
  • EURO 37.163
  • ALTIN 2980.382
  • ...
"Gazze'de ateşkes olmazsa tarih hepimizi yargılayacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'deki insani duruma ilişkin İngiliz The Guardian'a "Gazze'de ateşkes olmazsa tarih hepimizi yargılayacak" başlıklı makale yazdı.

İki haftayı aşkın süredir Gazze'den dayanılmaz trajik görüntülerinin geldiğini belirten Lazzarini, "Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar öldürülüyor, hastaneler ve okullar bombalanıyor. Hiç kimse kurtulamıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Lazzarini, dünyanın en kalabalık noktalarından Gazze'de bütün mahallelerin dümdüz edildiğini kaydederek "İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), kuzeyi bombalarken Gazze'deki Filistinlileri şeridin güney kısmına geçmeleri konusunda uyarıyor, ancak saldırılar güneyde de devam ediyor. Gazze'de güvenli hiçbir yer yok." ifadesini kullandı.

Lazzarini, BM'nin ikinci Genel Sekreteri Dag Hammarskjold'un, "BM, bizi cennete götürmek için değil, cehennemden kurtarmak için kuruldu." sözünü hatırlatarak, "Bugün Gazze'deki gerçek şu ki, insanlıktan geriye pek bir şey kalmadı ve cehennem norm haline geliyor." yorumunda bulundu.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, "Gelecek nesiller, bu insanlık trajedisini sosyal medya ve haber kanalları üzerinden izlediğimizi bilecek. Bilmiyorduk diyemeyeceğiz. Tarih, dünyanın neden kararlı şekilde hareket etme ve yeryüzündeki bu cehennemi durdurma cesaretine sahip olmadığını soracak." ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir