• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak’ta sağlık çalışanlarından hastane bombalanmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist işgalci çeteler tarafından hastanelerin bombalandığı, binlerce çocuk, kadın ve insanların hayatını kaybettiği, insanların açlık ve ölümle yüz yüze geldiği Gazze'de savaş 19’ncu gününe girerken israil masum ve sivil vatandaşları öldürmeye dünya ise izlemeye devam ediyor. 

Şırnak Merkez Kadın ve Doğum Hastanesi önünde toplanan yüzlerce sağlık çalışanı ve destek olan vatandaşlar adına açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için toplandıklarını belirterek, Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

"İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür"

Gazze ve Filistin topraklarında vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan sağlık çalışanları için burada olduklarına vurgu yapan Anmal, "Sağlık-Sen teşkilatları olarak, Türkiye’nin 81 ilinden, hastanelerimizden sesleniyoruz! Kana doymayan, işgalci, katil, siyonistleri lanetlemek; mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız. Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilip, hastaneler, okullar, camiler bombalanırken Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamakta, Dünya Sağlık Örgütünden ses çıkmamakta ve insan hakları savunucuları da ortada görünmemektedir." ifadelerini kullandı.

"Katil siyonist, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır"

Gazze’ye şu ana kadar 12 bin ton bomba atıldığını söyleyen Anmal, "Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 bin ton olmuş. Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor, Evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor! Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor! Çünkü Gazze’de şu anda; sivil binalar bombalanıyor! Hastaneler bombalanıyor! İbadethaneler bombalanıyor! Çocuklar öldürülüyor! Kadınlar öldürülüyor! Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor! Ambulanslar vuruluyor. Ancak bugün, katil siyonist çete, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır! Bu saldırı, insanlık adına utanç vericidir. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır. Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır. Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşılamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır." dedi.

Son olarak Anmal, tüm devletler ve uluslararası kuruluşların bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermeleri, siyonist çetebaşlarının, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalarını ve coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınmasının şart olduğunu söyledi.

Basın açıklamasının ardından Tarık Babat, Mehmet Akif İnan tarafından yazılan "Mescid-i Aksa" şiirini okudu. Sağlık çalışanları tekbirler atarak dağıldı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir