• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Müdür adaylarının sözlü sınavında torpil iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türk Eğitim-Sen Konya 1 nolu Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla müdür adaylarının sözlü sınav sonuçlarına tepki gösterdi.

 

Basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Konya 1 nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, Müdür adaylarının sözlü sınavında usulsüzlük yapıldığını iddia ederek,

 

1 -Sözlü sınav 05-07 Eylül 2013 tarihleri arasında 3 günde toplam 22 saatte tamamlanmıştır. Yönetmelik gereği toplam 8 konu başlığında değerlendirilen 277 müdür adayına yeterli zaman ayrılabilmiş midir?

 

2 - Sözlü sınavlarda sesli ve görüntülü kayıt yapılması hakkında yargı kararları bulunduğu halde, bu işlem neden yapılmamıştır?

 

3 - Yazılı puan notu yüksek olan adaylardan sözlü puanları düşük, yazılı puan notu düşük olan adaylardan da sözlü puanları yüksek olanlara çok fazla rastlanmaktadır. Bu bir tesadüf müdür?

 

4 - Sözlü sınav komisyonunun yönetmelikte belirtilen 8 konu başlığı üzerinde uzmanlıkları var mıdır? Kısıtlı zaman aralığında 277 müdür adayını tam manasıyla nasıl değerlendirerek puanlamalar yapmışlardır? Diye sordu.

 

Sözlü sınav sonucunda adaya notu bildirilmediği için komisyon tarafından verilen puanlamalar üzerinde sonradan düzeltmeler yapılıp yapılmadığının da kuşkuları arasında olduğunu ifade eden Ata, "Türk Eğitim-Sen olarak başından beri, adaletin ve objektifliğin sağlanamayacağı endişesiyle sözlü sınava karşıyız. Yönetmeliği de yargıya taşımış bulunmaktayız. İlgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir