• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da sağlıkçılar Gazze'ye destek amacıyla basın açıklaması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi, siyonist işgal rejimi tarafından haftalardır Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırıları basın açıklamasıyla protesto etti.

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, Gazze'de savaş suçunun işlendiğini söyledi.

"İkiyüzlü batı, vahşeti görmüyor"

Gazze'de işgal rejimi tarafından soykırım yapıldığını ifade eden Yabir, "Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze'de başını kuma gömmüştür. İkiyüzlü batı bu vahşeti görmemektedir." dedi.

"Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu?"

İnsan hakları örgütlerinin ise üç maymunu oynadığını vurgulayan Yabir, "Dünya Sağlık Örgütünden ses çıktığını duydunuz mu? İnsan hakları savunucularından haber var mı? Gazze'de şu anda sivil binalar bombalanıyor. Hastaneler bombalanıyor. İbadethaneler bombalanıyor. Çocuklar öldürülüyor. Kadınlar öldürülüyor. Yaralılar ve sağlık çalışanları öldürülüyor. Ambulanslar vuruluyor. İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır"

Savaşlar dahil her dönemde hastanelerin saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul gördüğüne dikkat çeken Yabir, şöyle devam etti:

"Ancak bugün, katil israil, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez. Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır. Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır."

"Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor, yaralılara bakım yapılamıyor"

Gazze'de çocuklar ilaç ve elektrik olmadığı için öldüğünü belirten Yabir, "Yoğun bakımlarda bebekler can veriyor. Yaralılara bakım yapılamıyor. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir