• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BUÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Filistin'e destek mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlahiyat Fakültesi bahçesinde gerçekleştirdikleri basın açıklamasına katılan öğrenciler; siyonist rejimin uyguladığı soykırımı kınayarak, tam bağımsız Filistin devleti kurulana kadar haklı Filistin davasının yanında olacaklarını belirttiler.

Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Berat Turan, "Nekbenin yani büyük felaketin üzerinden 75 yıl geçti. 75 yıl önce başlayan Nekbe sürerken nice felaket israil eliyle Filistinlileri buldu. Yerlerinden edildiler. Öldürürdüler. İffetlerine el uzatıldı. Bebeler öksüz ve yetim kaldı. Bir toplum tüm boyutları ile işgalciler tarafından soykırıma uğruyor." dedi.

"İşgalciler her gün Filistinlilere ait toprakları çalıyor"

Turan açıklamanın devamında, "israil kurulduğu günden bu yana hiçbir kural tanımaksızın insan öldürmeye devam ediyor. Kan ve vahşet üzerine kurulmuş olan bu terör organizasyonu ABD, İngiltere, Almanya başta olmak üzere emperyalist devletlerin de desteğini arkasına alarak kan akıtmaya devam ediyor. Bugüne değin Filistin topraklarının bütünü ve bütün bir halk parça parça edildi. Halen aileler birbirinden koparılıyor. Hırsız iişgalciler her gün Filistinlilere ait toprakları çalıyor. Evlerini yağmalıyor." diye belirtti.

"İşgal çetesi durdurulmadıkça insanlık rahat nefes alamayacaktır"

19 gündür insanlığın gördüğü en ağır saldırılarından birinin Gazze’de gerçekleştiğini belirten Turan, "75 yıldır Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren işgalciler eve, hastaneye ve tüm mekânlara sığınan kadın, bebek, çocuk, yaşlı, felçli kim varsa öldürdü. 6300’den fazla Filistinli hayatını kaybederken yüzlercesi yaralandı. siyonist çete bugün yeryüzünde yaşayan tüm insanlık için bir felakettir. Tam tanımı ile bir terörist devlet organizasyonudur. İşgal çetesi durdurulmadıkça insanlık rahat bir nefes alamayacaktır." şeklinde konuştu.

"Biz emperyalist ülkelerin vicdanına sığınmıyoruz"

1967 sınırlarını içeren ve başkenti Kudüs olan tam bağımsız Filistin Devleti kurulmadan bu acıların bitmeyeceğini söyleyen Turan, "Bu bir zorunluluktur. İnsanlık, insan hakları, uluslararası hukuk, siviller, savaşın ahlakı gibi kavramlar tedavülden kalkmıştır. İnsanlığın vicdanı Müslümanlardır. Müslümanlar tüm insanlık için yeni bir medeniyet inşa etmeye mecburdur. Tüm dünya buna gebedir. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve sözüm ona uygar ve çağdaş devletler bugün yaşanan ağır soykırım girişimine de sessiz kalacaklardır. Biz emperyalist ülkelerin vicdanına sığınmıyoruz. Biz Âlemlerin Rabbi olan Allah’a sığınıyoruz." dedi.

"Filistin için şimdi değilse ne zaman"

Turan son olarak, "Buradan, Allah’ın bizi üzerinde yaşamayı takdir ettiği Bursa’dan İlahiyat Fakültesinden sesimizi arşa yükseltiyoruz. Tüm dünyaya, vicdanını muhafaza edebilen tüm yüreklere sesleniyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatına sesleniyoruz. Tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz. Filistin için şimdi değilse ne zaman? Bugünden itibaren israil ile tüm diplomatik ilişkiler sonlandırılmalıdır. Tüm İslam ülkeleri ve halklarının harekete geçmesinin zamanı gelmiştir. İşgalciler ancak güçten ve şiddetten anlar. Onların anladığı dilden cevap verilmelidir. Tekrar soruyoruz bu meydandan: Şimdi değilse ne zaman? israil’in saldırılarında hayatlarını kaybedenler Allah katında şehitler olarak ağırlanacaktır. Buna böyle inanıyoruz; zira onlar İslam Ümmetinin izzet ve şerefini en ön safta muhafaza etmektedirler. Buradan Gazze’nin onurlu direnişini selamlıyoruz. Şehitlerimizi selamlıyoruz. Ve tüm Filistinlilere, Gazellilere haykırıyoruz. Acınız acımızdır. Kederiniz kederimizdir. Yanınızdayız. Sizinleyiz. Kalplerimiz bir. Gözyaşlarımız bir. Ey Filistin zafer senin olacak acıların son bulacaktır. " diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir