• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni evleneceklere ve iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi verilmesi için 'Aile ve Gençlik Fonu' adı altında bir yapı oluşturulacak. Taslağa göre, Fon'un yönetimi Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının temsilcileri eliyle yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, evlilik kredisi ile ilgili olarak yaptığı son açıklama şöyle;

''Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizin hazırlıklarını tamamladık.

Önümüzdeki günlerde, Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir kısmını buraya aktaracağız.

Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.''

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Fon'dan kredi kullanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Başvuru şartları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından açıklanacak yönetmelikle belirlenecek. Fon'dan kredi kullanmak isteyenlerin gelir düzeyi esas alınacak.

EVLİLİK KREDİSİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Evlilik kredi tutarı bu yıl için 150 bin lira olacak ancak bu miktar her yıl artacak. Kredi iki yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli ve faizsiz verilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir