• DOLAR 32.579
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2462.58
  • ...
Ege'de birinci Türkiye'de beşinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA-Celal Bayar Üniversitesi Manisa Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Simülasyon Destekli Eğitim Beceri Laboratuarı, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Çelik ve Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tuğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Necip Kutlu, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Cüney Balcıoğlu, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Arı, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ve çeşitli hastanelerin başhemşirelerinin katılımıyla açıldı.

 

Hemşirelik eğitiminde, özellikle klinik uygulamalarda yaşanan sorunlara çözüm bulma düşüncesinden yola çıkarak hazırlanan bu laboratuar, Celal Bayar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından " alt yapı projesi" olarak desteklendi. Laboratuar, Türkiye'de hemşirelik eğitimi veren üniversiteler arasında beşinci, Ege Bölgesi'nde ise ilk olma özelliği taşıyor.

 

İki bölümden oluşan laboratuarda birinci bölüm, gerçek klinik ortama en yakın özelliklere sahip sanal hasta odası olarak hazırlandı ve içerisinde "yetişkin hasta simülatörü" bulunuyor.

 

Simülatör, gerçek hastalar üzerinde uygulanabilen tüm hemşirelik bakımları ve girişimsel uygulamaların, ayrıca hazırlanan senaryolarla acil ve yoğun bakım gerektiren kritik hasta bakım uygulamalarının yapılmasına imkân veriyor.

 

Bu bölümde bir öğrenci ya da öğrenci grubu çalışırken, 3 kamera sayesinde değişik açılardan çekilen görüntüler, ikinci bölümdeki öğrenci grubu tarafından LCD ekrandan izlenebiliyor ve kayıt edilebiliyor.

 

Öğrenciler simülatör destekli eğitim sayesinde; birçok kez deneyerek beceri geliştirme, ekip çalışması yapma, acil durumda karar verme ve benzeri konularda deneyim kazanabilecekler. Bu merkez, sadece yüksekokul hemşirelik eğitiminde değil, ilimizdeki ve bölgedeki hastanelerde çalışan hemşirelerin hizmet içi ya da özel alan eğitimlerinde de kullanılabilecek. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir