• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kassam füzeleri Tel Aviv'e düştü: Ciddi hasar ve yaralanmalar var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin direnişi işgal altındaki yerleşim birimlerini ve işgal altındaki çeşitli bölgeleri roket ve füzelerle hedef alırken, işgal medyası birçok bölgede sirenlerin çaldığını bildiriyor.

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, işgal altındaki Aşdod'un yanı sıra Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak bugün Çarşamba günü birçok kez Tel Aviv'i hedef aldı.

Kassam, ayrıca havan toplarıyla Nahal Oz kibutzundaki işgal askerlerinin toplanmasını hedef aldı ve Han Yunus semalarında işgalci rejimin "Hermes 450" insansız hava aracına "Mutabar" füzesi ateşledi.

Kudüs Tugayları, Gazze'deki işgal katliamlarına tepki olarak işgal altındaki Askalan şehrinin yanı sıra "Tel Aviv"i de füze bombardımanıyla hedef aldı.

"Şehit Ömer El Kasım" güçleri olan Ulusal Direniş Tugayları ise iki ağır kalibreli havan topuyla Cuhr el-Dik'in doğusundaki işgal güçlerini hedef aldı.

İşgal medyası: Rişon LeTsiyon'un hedef alınması olağanüstü

Bu arada işgal medyası, Aşdod, Askalan ve Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimlerin yanı sıra Tel Aviv, Rişon LeTsiyon ve çevresi ile Negev'in batısındaki Haşfila bölgesinde de sirenlerin çaldığını bildirdi.

İşgal medyası, bir füzenin Rişon LeTsiyon bölgesinde düşerek doğrudan bir binaya çarptığını ve binanın iki katını yok ettiğini bildirdi. Olayda birkaç işgalci siyonistin de yaralandığı bildirildi.

İşgal medyası ayrıca Rişon LeTsiyon'a füzelerin fırlatılmasıyla ilgili yorumda bulunarak bunu füzenin savaş başlığının menzili ve ağırlığı açısından "istisnai" olarak nitelendirdi.

Kassam Tugayları, bugün erken saatlerde işgal altındaki Hayfa'yı "R160" füzesiyle, "Eilat"ı da "Ayaş 250" füzesiyle ve "Ra'im" askeri üssünü füzelerle hedef aldığını duyurmuştu. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir