• DOLAR 32.249
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2459.337
  • ...
New York Times araştırması: Gazze'deki hastane saldırısı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethullah Beyazçiçek

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın uzmanları, ABD ve işgal rejimin 17 Ekim'deki hastane saldırısının sorumlusunun İslami Cihad olduğu yönündeki iddialarını desteklemek için dolaşıma soktuğu Al-Jazeera videosunu detaylı şekilde inceledi.

Uzmanlar, ABD'li ve siyonist yetkililerin videoya ilişkin iddialarının ve analizlerinin "doğru olmadığı" sonucuna vardı.

Videodaki roketin hastanedeki patlamayla "bir ilgisi olmadığı" sonucuna varan uzmanlar, burada görülen roketin havada patladığını ancak hastane saldırısının bu patlamadan 7 saniye sonra meydana geldiğini belirtti.

Roket, Gazze'den değil İşgalci İsrail'den atıldı

New York Times'ın konuyla ilgili haberinde Al-Jazeera'nın videosunun, işgal ordusu tarafından X platformu üzerinden defalarca paylaşıldığı ve çeşitli televizyon kanallarında kullanıldığına işaret edildi.

Haberde, "NYT, videodaki roketin hastane yakınına hiç yaklaşmadığı sonucuna vardı. Bu roket, Gazze'den değil İsrail'den atıldı. Roket, İsrail-Gazze sınırının üzerinde hastanenin en az 2 mil ötesinde patladı" ifadesi kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir