• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gazze hükümeti, işgalin "yakıt" yalanına cevap verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Maruf, bugün yaptığı basın açıklamasında, işgal ordusu sözcüsünün sosyal medya hesabında Refah Sınır Kapısı'ndaki tankerlerin görüntülerini paylaşıp, bunun üzerinden Gazze Şeridi'nde yakıt krizinin bulunmadığına yönelik iddialarda bulunduğunu hatırlattı.

Söz konusu tankerlerde yakıt olduğunun herkes tarafından bilindiğini ifade eden Maruf, bunların işgal saldırısının ilk gününden bu yana depolanan bir miktar yakıt olduğunu ve bedelinin benzin istasyonu sahipleri tarafından peşin olarak ödendiğini ancak bu yakıtın Gazze'ye geçişine izin verilmediğini kaydetti.

Maruf, "İşgal sözcüsünü gülünç duruma düşüren bu iddia, işgalin ve onun sözcülerinin halkımıza karşı soykırım gerçekleriyle ilgili her konuda benimsediği yalan teorilerini kanıtlıyor. Bu yalan, işgalcilerin başta hastaneler olmak üzere çeşitli hizmet tesislerine akaryakıtın ulaşmasını engelleme suçunu inkar etme girişiminden başka bir şey değildir ve insani düzeyde vahim bir gerçeği ortaya koymuştur." dedi.

Siyonist işgal, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze geçişlerini kapattı, Refah sınır kapısını bombaladı ve gıda malzemeleri, su ve yakıt kaynaklarının kesilmesi de dahil olmak üzere her türlü malın bu kapıdan girişini engelledi.

Akaryakıt krizi nedeniyle binlerce şehit ve yaralının bulunduğu hastanelerde çalışmalar tamamen durma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Gazze'deki yetkililer, defalarca yaptıkları çağrıda yakıt girişine izin verilmesini istemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir