• DOLAR 32.299
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2409.398
  • ...
Gazze Sağlık Bakanlığı: Acil tıbbi yardım ve yakıta ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci rejim, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını on sekizinci gününde de sürdürürken ablukayı da ağırlaştırması nedeniyle özellikle yakıt stoğu hemen hemen tükendi.

Kuzey Gazze Valiliği Sivil Savunma Müdürü, yakıtın bitmesi nedeniyle bölgedeki tek iş makinesinin de durduğunu, dolayısıyla enkaz altında kalan Gazzelileri kurtarmaya yönelik çalışmaların da zorunlu olarak durduğunu açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra ise son yaptığı kısa açıklamada sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü hatırlatarak, hayat kurtaran bölümlerin yeniden faaliyete girebilmesi için acil tıbbi yardım ve yakıta ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

El Kudra, önceki açıklamasında işgalin, sağlık sistemine yönelik ihlallerinin 65 sağlık personelinin şehit olmasına, 25 ambulansın ise imha edilerek hizmet dışı kalmasına neden olduğuna dikkat çekmişti.

Ayrıca 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin hizmet dışı olduğunu aktaran El Kudra, bombardımanın sürmesi ve yakıtın bitmesi nedeniyle önümüzdeki saatlerde daha fazla hastanenin hizmet dışı kalmasından endişe duyduklarını kaydetmişti.

Gazze Şeridi'ndeki hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyuran El Kudra, hastane kapılarının açık tutulmasının, hastanelere akın eden yaralılara gereği gibi hizmet verildiği anlamına gelmediğini vurgulamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir