• DOLAR 32.447
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2399.31
  • ...
Eraslan: Kınamayla bir yere varılmaz algısına asla aldanmamamız gerekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Temsilciliği'nin, Filistin direnişine destek amacıyla Adana'da düzenlediği mitinge katılan Adana Sivil İnsiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, İLKHA'ya verdiği röportajda, Filistin'e destek için düzenlenen organizasyonların HAMAS'a bir moral ve motivasyon sağladığını ifade etti.

Özellikle Filistin konusunda sosyal medyanın iyi kullanılması gerektiğini belirten Eraslan, işgalcilerin mallarını boykot etmeye çağırdı.

"Onların dünyada terör işlediğini, katil olduğunu dünya biliyor"

Sivil toplum örgütlerinin sadece bu tür organizasyonlarla yetinmeyeceğini vurgulayan Eraslan, "Şu an içerisinde bulunduğumuz ortamı görüyoruz. Peygamber Sevdalıları burada, muhteşem bir organizasyon var. Buradan şu sesi zaten işgalcilere veriyoruz. Bu HAMAS'a bir moral ve motivasyondur. Bununla birlikte sivil toplum örgütleri sadece bu tür organizasyonlarla yetinmeyecek. Bizim en çok üzerinde durduğumuz şey şu an sosyal medyayı iyi kullanmamızdır. BM Komiseri Elon Musk'a haber gönderiyor, diyor ki 'Filistin ile ilgili ne varsa bunları çekin çünkü kamuoyu oluştu.' Onların dünyada terör işlediğini, katil olduğunu dünya biliyor. Bu yüzden sosyal medyayı daha iyi kullanacağız. Kudüs'ü bilinçlendirme noktasında da bir çalışma yapmamız lazım. Boykot çok önemli. Onların anladığı dil paradır. Dinleri imanları paradır. Zaten finanse ediliyor. Çok büyük firmalar açıklama yaptı; işgalcilere diyor ki 'git Filistinlilere de askerini öldürme, karnını doyuralım öyle öldür.' O halde boykota devam edeceğiz." dedi.

"Filistin'e maddi destek vermemiz çok önemli"

Filistin'e maddi destek verilmesinin önemli olduğunu belirten Eraslan, "Yine maddi destek çok önemli. Sivil toplum kuruluşları olarak Filistin'e maddi destek vermemiz çok önemli. Orada camileri, hastaneleri, her yeri vuruyorlar ve o insanların ekmeğe, aşa, ilaca ihtiyaçları var. O yüzden sivil toplum örgütleri hükümeti de harekete geçirir. Dünya kamuoyunu da harekete geçirir. Şu an dünya kamuoyu oluşmuş durumda. Terör devletinin ve onun tetikçisi ABD'nin ne olduğunu dünya bir kez daha görmüş oldu." diye konuştu.

"Yapılan etkinlikler, organizasyonlar onların terörünü gösteriyor"

Kınama ve telin ile bebek katillerinin yaptığı katliamların dünya kamuoyuna duyurulduğuna dikkat çeken Eraslan, "Birkaç gün önce ABD konsolosluğun önündeydik. Orada eylemlerimizi yaptık. İncirlik'e gittik. Sonuç ne oldu, geçici de olsa oralar kapandı. İnşallah onlar kalıcı olarak buradan def olup gidecekler. Kınama ile ilgili söylenenler algıdır. Bu algıya asla aldanmamız gerekiyor. Bütün meydanlar bizimdir. Sosyal medya bizimdir. Mutlaka bu algıyı bertaraf edeceğiz. Bunlar boş çünkü onlar korkuyorlar. Silahtan ve mermiden daha kuvvetli bir şey yapıyoruz. O bebek katillerinin yaptığı katliamları dünya kamuoyuna duyuruyoruz. Yapılan etkinlikler, organizasyonlar aynı şekilde onların terörünü gösteriyor. Ne yaptılar, kiliseleri de vurdular. Küfür milleti birleşti. Demek ki aslında Allah, Peygamber diye bir dertleri yokmuş. Onlar sadece İslam düşmanı, Müslüman düşmanıdır. O yüzden asla geri adım atmayacağız. Tam tersine STK'lara çağrım, daha güçlü ve kuvvetli bir ses vereceğiz. Onları geldikleri yere geri göndereceğiz. O topraklar bizim. Kudüs bizim. Mescid-i Aksa bizim. Kudüs bir gün Filistin'in başkenti ilan edilecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir