• DOLAR 32.346
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2389.091
  • ...
Zimmetine para geçiren banka müdürünün iddianamesi hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir banka müşterisinin kendisinden habersiz para transferi yapıldığını bildirmesi üzerine, şube müdürü A.P.Ü'nün "uyuyan hesap" olarak adlandırılan yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan müşterilerini saptayıp, hesaplarındaki parayı önce farklı 4-5 kişi üzerine, daha sonra ise kendi hesaplarına aktardığının belirlendiği soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Eskişehir 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunularak kabul edildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada sanık A.P.Ü'nün işlem yaptığı tüm banka hesapları incelemeye alındı.

Sanığın 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği, müşterilerin hesaplarında bilgi ve onayları olmaksızın toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 avro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem gerçekleştirdiği tespit edildi.

Soruşturma sürecinde sanığın zimmetine geçirdiği tespit edilen 5 milyon 331 bin 852 lirayı bankaya geri ödediği de belirtildi.

Mahkemeye sunulan iddianamede, sanık A.P.Ü. hakkında zimmet suçundan 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, "Şüphelinin bu suretle zincirleme şekilde zimmet suçunu işlediği, dolandırıcılık suçunun maddi unsurlarının oluşmadığının anlaşıldığı, şüphelinin odasından çıkan dekontlar üzerinde yapılan imza incelemesinde şüphelinin herhangi bir evraka sahte olarak imza attığına dair bir bulgu bulunmadığı, şüphelinin soruşturma aşamasında bankanın zararını giderdiği, bu nedenle şüpheli hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği toplanan deliller ve tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır." denildi.

- Olay

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, kentte özel bir bankada şube müdürü olarak görev yapan A.P.Ü'yü zimmetine para geçirdiği iddiasıyla gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "zimmet" suçundan tutuklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir