• DOLAR 32.203
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2437.541
  • ...
Mardin'de halk siyonist rejime karşı meydanlara çıkmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin STK Platformu tarafından tertip edilen direniş nöbetinde bir araya gelen Mardin halkı, Filistinlilerle dayanışma içinde olmaya devam ediyor.

Programa HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, bölge kanaat önderlerinden Mahmut Kılınç. AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve birçok kişi katıldı.

1 haftadır kurulan çadırlarda nöbet tutan ve akşamları da toplanan halka hitap eden HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, siyonizmin, İslam aleminin kalbine saplanmış habis bir ur olduğunu söyledi.

"Siyonizmin fitne fesadını kendi çocuklarımıza anlatmamız lazım"

Çocuklara bilinç kazandırmak için her zaman onlara siyonizmin anlatılması gerektiğini belirten Çevik, "Siyonizm, İslam aleminin kalbine saplanmış habis bir urdur. Allah'ın izniyle bu uru hep birlikte söküp atacak ve ümmetin selametine vesile olacağız. Siyonizm ne istiyor ve ne diyor? Kendileri muharref Tevratta diyorlarki, 'Bu Mezopotamya denilen bölge Allah tarafından bize vadedilmiş bir topraktır.' Şimdi bir siyonist buraya Mardin'e gelse ve Allah korusun ayağını buraya basarsa onların habis ve muharref inançlarına göre o toprak onlarındır. Allah'u Teala bu habis zihniyeti bize tanıtırken diyor ki, 'İşittik ve isyan ettik.' Onlar itaat etmediler. Tarih boyunca Peygamberlere yaptıklarına bakın, Allah'ın sevgili kullarına yaptıklarına bakın, onlar güç sahibi olunca nasıl melanetler işlediklerini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyonist işgalcilerin gerçek yüzlerinin çocuklara anlatılması gerektiğini dile getiren Çevik, "Özellikle bacılarıma söylüyorum, her akşam siyonizmin fitne fesadını kendi çocuklarımıza anlatmamız lazım. Peygamberlere, tarih boyunca Müslümanlara yaptıklarını evlatlarımıza anlatmamız lazım. Şu 15 günlük süre içinde 5 bin şehidin içinde 1900 çocuk şehid var. Bu çocukları ibadet bilinciyle öldürüyorlar. Çünkü muharref Tevratlarında, 'Kadın, çocuk, bitki ve yeryüzünde ne varsa hepsini imha edin diyor.' Bunlar böyle melun bir zihniyettir. Peki bu zihniyet nasıl yok olacak? Biz buradaki Mardinli kardeşler olarak hepimiz basından takip ediyoruz, meydanlarda gördüğümüz vahdet tablosu belki uyuyan Müslümanların dirilişine vesile olur. 7 Ekim'de gölümüze inşirah geldi. Amerika, israilin sonunun geldiğini gördüğü için buralara kadar geldi. Allah'ın ve Peygamberinin bize söylediği 'Küfür tek millettir' sözü buna delildir. Biz de bir olup vahdeti sağlarsak, ne İngilteresi, ne Amerikası ne de emperyalizm ve siyonizmiyle Allah'ın izniyle hiçbirşey yapamayacaklar." dedi.

Çevik, son olarak şunları söyledi:

"Peki ne yapabiliriz; birkaç maddeyle söyleyeyim. İslam ülkeleri siyonist işgal rejiminin saldırılarını derhal durduracak ciddi adım atmalıdır. Neye mal olursa olsun. Siyonist israil kınama ve savaş hukuku/suçu gibi sözlerden anlamıyor. Diğer bir talebimiz israile karşı ekonomik, diplomatik, ticari ve stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçilikler derhal sınır dışı edilmelidir. Gazze'ye acil insani yardım koridoru devam etmeli ve ihtiyaç derecesinde gönderilmelidir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir