• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İran ve Mısır Gazze'yi görüştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, telefonda görüştü.

Mısır'ın, Gazze'deki mevcut krizle ilgili uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Abdullahiyan, Kahire'nin çatışmayı durdurma ve Gazze halkına insani yardım gönderme çabalarını takdir ettiğini ifade etti. Abdullahiyan, İran Kızılayı'nın Mısır üzerinden Gazze halkına insani yardım göndermeye hazır olduğunu belirtti.

Siyonist rejimin  nihai hedefinin Gazze ve Batı Şeria'da yaşayanları "Mısır'ın Sina bölgesine ve Ürdün'ün bir bölgesine zorla göç ettirmek" olduğunu ifade eden Abdullahiyan, "Aslında Tel Aviv, Filistinlilerin tarihi topraklarının dışında bir Filistin devleti kurmaya çalışıyor ancak direniş, Siyonistlerin hayallerinin gerçekleşmesinin önündeki en büyük engel haline geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Şukri ise İran'ın insani yardımını memnuniyetle karşıladığını belirterek, Filistin meselesiyle ilgili olarak İran ve Mısır dahil olmak üzere İslam ve Arap ülkeleri arasında istişare ve koordinasyonun devam etmesi gerektiğini vurguladı. Şukri, "Biz, savaşın kapsamının genişletilmesine karşıyız ve Filistin halkının kendi topraklarında kalması gerektiğine inanıyoruz" dedi

Bu haberler de ilginizi çekebilir