• DOLAR 32.202
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2416.219
  • ...
Viranşehir'de Filistin'e destek mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Parkı'nda gerçekleştirilen miting, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Filistin'e destek sloganlarının atıldığı mitingde, Filistin bayrakları taşındı, işgal rejimi telin edildi.

Murat Karataş'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından program küçük çocukların okudukları şiir ve ezgiler ile devam etti.

Ardından konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, "Filistin kardeşlerimize yapılan soykırımı son nefesimize kadar haykırmak için buradayız. Neredeyse 80 yıla aşkın yurtlarından topraklarından sürülmek istenilen Filistinli kardeşlerimiz 16 gündür siyonist zalim israilin acımasız vahşet dolu zulmü ile karşı karşıya kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

Programaa konuşmacı olarak katılan İTTİHADUL ULEMA üyesi Mola Kerbela Şanli, Kudüs'ün kendileri için hayati önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: "Müslümanlar dünyaya meylettiği, menfaate yöneldiği ve güçsüz kaldıkları zaman kâfirler bundan istifade edip, Mescid-i Aksa'ya saldırdılar. Ama  bu gün Kudüs giderse Diyarbakır gider eğer Kudüs giderse İstanbul gider."

Müslümanların el ele verip, ayağa kalkmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Şanlı, "Kudüs elimizden giderse Müslümanlar için hayatın kalmaması lazım. Müslümanların bunu kabul etmeyip ayağa kalkması lazım. İsrail bu gün Müslümanların ciğerinde bir hançer gibidir. Kandan ve vahşetten başka Yahudilerin elinden bir şey gelmemiştir. Yahudiler peygamber katilleridirler, onlardan ne beklenir ki? Kur'an-ı Kerim'de Yahudilerin vahşetleri çoktur. Yahudiler yarım günde 70 peygamberi şehit etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

 Program, Ramazan Çelik hocanın okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir