• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya’da sabah namazında HAMAS mücahitleri için "Kunut Duası" okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS’ın askeri kanadı El Kassam Tugaylarının siyonist işgalci çetelere yönelik başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu ve ardından işgalcilerin Gazze’ye başlattığı hava saldırısı 16’ıncı gününe girdi.

İşgal çetesi, Gazze’yi; hastane, camii, yerleşim alanı demeden havadan bombalayarak, binlerce kadın, çocuk ve yaşlı katlederek, adeta soykırım uyguluyor.

Siyonist rejimin Gazze’de devam ettirdiği saldırılar sonucu şimdiye kadar 4 bin 400'den fazla Müslüman şehit olurken, binlerce kişi de yaralandı.

Siyonist işgal rejiminin düzenlediği hava saldırılarında 26 cami ve bir hastane tamamen yıkılırken, onlarca camide kısmen yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Ayrıca, Vakıflar Bakanlığı binası, ona bağlı Kur'an-ı Kerim Radyosu binası, Rum Ortodoks Kilisesi gibi bazı sivil noktalarda bombardımanlarda hedef alındı.

İşgalci çetelerin Gazze’yi bombardımana tuttuğu ilk günden beri dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Malatya’da da halk, çeşitli etkinliklerle soykırıma tepki göstererek, HAMAS’a olan desteklerini sürdürüyor.

Her gün farklı bir etkinlikle seslerini duyurmaya çalışan Malatya STK Platformu, bugün de siyonist işgalci çetelerin Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımı tel'in etmek ve Peygamber efendimizin "Kunut Duası" sünnetini yerine getirmek için “Şimdi Filistin İçin Kunut Zamanı” sloganıyla Merkez Battalgazi İlçesi Çöşnük mahallesi Eyüp Sultan Camii’nde sabah namazında bir araya gelindi.

Kılınan sabah namazı ve okunan Kunut Duası’nın ardından Doç. Dr. Ahmet Küçük, "İmanımızın bize yüklediği sorumluluklar" ile ilgili bir sohbet yaptı.

Etkinlik, sohbetin ardından Cami bahçesinde yapılan ikramla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir