• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
UNRWA siyonist tehditlere boyun eğerek binlerce Gazzelinin barındığı okulların boşaltılmasını talep etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNRWA'nın Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş binlerce insanı barındıran 5 okulunun boşaltılmasını talep ettiği ve onlara verdiği desteği durdurduğu belirtildi.

El Cezire'nin haberine göre UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki barınma merkezi müdürü Muhammad Şiveydeh, "UNRWA bugün bizden 5 okulu boşaltmamızı istedi ve okulların tehlikede olduğunu ve onları koruyamayacağını söyledi. Artık bize herhangi bir hizmet sunmayacaklar ancak okulları yerinden edilenlerden tahliye etme imkanımız yok." dedi.

Filistin Kızılay'ı da bugün yaptığı açıklamada, işgal rejiminin, Kudüs Hastanesi'ni bombalama tehdidi aldığını bildirmiş ve hastanenin derhal boşaltılmasının talep edildiğini aktarmıştı.

Hastanede sağlık ekiplerinin yanı sıra 400'den fazla hasta ile güvenli bir yer kanısıyla hastaneye sığınan yaklaşık 12 bin yerinden edilmiş sivilin de bulunduğunu açıklayan Kızılay, dünyaya, El Ehli Baptist Hastanesi saldırısı gibi yeni bir katliamın önlenmesi için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

HAMAS'tan tepki

Öte yandan HAMAS, yaptğı yazılı açıklamayla UNRWA'nın kararına tepki gösterdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"UNRWA yönetimini, Gazze'de yerinden edilmiş insanlar için barınma merkezi olarak kullanılan beş okulun boşaltılmasını talep eden siyonist tehditlere boyun eğmemeye çağırıyoruz. Ayrıca siyonist işgalin saldırganlığından kaçacak yeri veya barınağı olmayan okullardaki yerlerinden edilmiş insanlarla ilgilenerek hukuki ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye devam etmeleri çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir