• DOLAR 32.374
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2399.031
  • ...
Üniversite öğrencileri, Aksa Tufanı'nı kutladı ve işgalci siyonistleri lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnönü Üniversitesi Öğrenci toplulukları tarafından, "Aksa Tufanı" operasyonunu kutlamak ve işgalci siyonist çetelerin Gazze’de yaşattığı soykırıma tepki göstermek amacıyla Cuma namazının ardından bir dizi etkinlik düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Camii bahçesinde düzenlenen etkinlik, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın Filistin’deki şehitler için kıldırdığı gıyabi cenaze namazı ve ardından yaptığı duayla başladı.

Kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan duanın ardından İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları adına Abdüssemat Ceyhan tarafından basın açıklaması okundu.

"Aksa Tufanı operasyonuyla Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak ve mücahitlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız!"

Yüz yıla yakındır İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen işgalcilerin, 7 Ekim Cumartesi sabahında eylemlerinin karşılığını, mutlak başarıya ulaşan ‘Aksa Tufanı’ operasyonu ile acı tecrübeyi yaşadığına dikkat çeken Ceyhan, "Bir kere daha bu güzel sabahı bizlere bahşeden Allah’a hamd ediyoruz! Bunca zamandır bu meydanlarda, bu kampüslerde siyonistlerin zulümlerini tel’in için toplandık, zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek duaya durduk, kıyama kalktık. Fakat bu başka! işte bugün büyük bir sevinçle, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak, Filistinli kardeşlerimizle ve mücahitlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız!" dedi.

"Bu operasyon, yalnız işgalcilere değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır"

Ceyhan, "İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescid-i Aksa’mız, her gün terörist çeteler ve yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her gün her an çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu operasyon, yalnız işgalcilere değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır. Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirlere karşı bir avuç mücahit, bugün bir kere daha; arzın yegâne ve mutlak sahibinin Cenâb-ı Allah olduğunu hatırlatmış, delinemez, geçilemez, yapılamaz denilen ne varsa hepsini yapmıştır. Milyarlarca dolar harcanan sistemler, uydular, istihbarat ağları, silahlar ve hepsinden önemlisi yenilmezlik algısı yerle yeksan olmuştur." diye dikkat çekti.

"Tüm işgalciler Filistin topraklarında işlenen her suça ve işgale doğrudan ortaktır"

"Merhum Erbakan hocanın ‘israil ancak güçten anlar’ ifadelerini hakkıyla anladığımız bir günü yaşıyoruz." Diyerek devam eden Ceyhan, "Sivil veya asker fark etmez, tüm işgalciler Filistin topraklarında işlenen her suça ve işgale doğrudan ortaktır. Evlerinden kovulan Filistinlilerin mülklerine istilacı böcekler gibi koşuşturarak doluşan genç/yaşlı, kadın/çocuk tüm yahudiler işgalcidir, zalimdir, katildir. Bu kadar zulme ortak olmalarına rağmen Filistinli kardeşlerimizin büyük bir hassasiyetle merhametli tavırları ortadadır. Bu mesele bahane edilerek ortaya konulmaya çalışılan algı zalimlerin zulümlerini gölgelemeye çalışmaktadır." diye kaydetti.

"Kudüs’ün tarihi sokaklarında Filistinli ninelere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değildir. Milis kuvvetlerdir!"

Ceyhan, açıklamasının devamında, "On yıllardır, dünyanın her yerinden Filistin’e gelerek ben çalmazsam başka bir yahudi çalacak diyerek Filistinlilerin hayat hakkını çalan, Kudüs’ün tarihi sokaklarında Filistinli ninelere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değildir. Milis kuvvetlerdir. Terör çetesi bir taraftan insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak işgal ve yıkımlara devam ederken, normalleşme çalışmalarıyla fiillerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır." dedi.

"işgalcilerin başkenti ne Kudüs ne de Tel Aviv’dir. Cehennemin dibidir!"

Ceyhan, "Eski Amerikan başkanı Trump döneminde, işgalcilerin başkentinin Kudüs olarak ilan edilmesi, yüzyılın antlaşması ve İbrahim antlaşması gibi, özelde Filistin’in genelde İslam Dünyası’nın aleyhine olan normalleşme çalışmaları başlatılmıştır. Daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz: işgalcilerin başkenti ne Kudüs ne de Tel Aviv’dir. onların başkenti cehennemin dibidir!" diye kaydetti.

"Mescid-i Aksa için canını vermeye hazır milyonlar olarak daima karşınızda olacağız"

"Ey Allah’ın lanetlediği kavim, ey siyonistler, ne kadar zulmederseniz edin ne kadar kan dökerseniz dökün, Mescid-i Aksa’yı, Kudüs’ü, Filistin’i bizden koparamayacaksınız!" diyerek açıklamasını sürdüren Ceyhan, "İşte biz Aksa için canını vermeye hazır on binler yüzbinler milyonlar olarak daima karşınızda olacağız. Tarih sahnesinden silinip gideceğiniz güne kadar sizinle mücadele edecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. 7 Ekim sabahı olduğu gibi hiç beklemediğiniz bir anda sizi bu coğrafyadan söküp atacağımız günler yakındır." dedi.

Siyonist lobilerin ve dünyadaki terörün ana merkezi olan ABD ile İslam coğrafyasında yaptıkları katliamların, işgallerin, tecavüzlerin ve sömürü faaliyetlerinin ortada olduğuna vurgu yapan Ceyhan, kafirlerin birbirlerini nasıl desteklediğini görmemek için kör, duymamak için sağır, dertlenmemek için vicdan ve izandan yoksun olunması gerektiğini söyledi.

"Ey İslam ülkelerinin yöneticileri, Allah’tan korkun ve Müslümanların izzet ve şerefini korumaya çalışan kardeşlerimize omuz verin"

Son olarak İslam ülkelerinin yöneticilerine seslenen Ceyhan, "Ey Müslüman devlet yöneticileri, Allah’tan korkun ve Müslümanların izzet ve şerefini korumaya çalışan kardeşlerimize omuz verin. Müslümanların da Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, tüm maddi olanakların ve manevi desteğin Mücahitlerin hizmetine sunulması şarttır. Kudüs ve Mescid-i aksa için gayret göstermek imanımızın ve insanlığımızın bir gereğidir. Buradan başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman devlet yöneticilerine ikazda ve açık çağrıda bulunuyoruz: Amerika’dan, Avrupa’dan, Rusya’dan, Çin’den değil, Allah’tan korkun! Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün! bırakın bu normalleşme adımlarını! tarihinize bakın inancınıza sarılın! Müslüman ülkelerle iş birliğini geliştirin! sorunlara birlikte çözüm arayın! D8’leri aktif edin. Tüm Müslümanların izzet ve şerefini korumaya çalışan kardeşlerimize omuz verin.” diye çağrıda bulundu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, tekbirler ve sloganlar eşliğinde üniversite yerleşkesinde yürüyüş yaptı.

Etkinliğe, il protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir