• DOLAR 32.209
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2420.475
  • ...
Filistin’de şehit olanlar için Bursa’da gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Filistin’e destek için cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyerek gıyabi cenaze namazı kıldı. Binlerce vatandaş siyonist çetesine tepki gösterirken, Filistin ve Gazze'ye destek mesajları verildi.

Basın açıklamasını Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan okudu.

Bugün siyonist işgalcilerin, Gazze’yi karadan, havadan ve denizden bombardımana başlamasının on dördüncü günü olduğunu belirten Eryağan, katil çetenin, kadın-erkek, genç-yaşlı, bebek-çocuk demeden yerleşim yeri, ev, hastahane ve okul ayırmadan, hiçbir ölçü ve savaş kuralı tanımadan, hatta fosfor bombası kullanarak hiçbir suçu olmayan iki buçuk milyon mazlumun üzerine bomba yağdırdığını belirtti.

"Binlerce şehit toprakla buluşmayı, binlercesi de enkaz altından çıkarılmayı bekliyor"

Filistinli kardeşlerimizin evlerinin başlarına yıkıldığını söyleyen Eryağan, "Hastaneleri hastalarıyla birlikte yerle bir ediliyor, insanlar cayır cayır yakılıyor, sokakta dolaşan kedi ve köpeklere, havada uçan kuşlara ve tarlasındaki ekinlerine varıncaya kadar her şeyleri yok ediliyor. Bu öyle bir vahşet ki, binlerce şehit toprakla buluşmayı, binlercesi de enkaz altından çıkarılmayı bekliyor. Gazze’de bütün insanlığın gözü önünde dünyada eşine benzerine rastlanmamış ve rastlanamayacak bir vahşet işleniyor. İnsan hakları dernekleri, hayvanları koruma dernekleri, doğacılar suskun. İslâm İş Birliği Teşkilatı ise vahşetin on ikinci gününde ancak toplandı. Yazıklar olsun bize… İki milyara yakın Müslümanın her biri sadece bir kova su dökse yeryüzünde israil diye bir ülke kalmaz. Bu vahşeti işleyen zalim, terörist işgalcilere ABD’si, İngiltere’si, Avrupa’sı destek verme yarışına girmiş durumdadırlar." dedi.

"Dezenformasyonlarıyla HAMAS’ı ve Müslümanları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar"

Kimi uçak gemilerini, kimi savaş gemilerini, kimi basın ordusunu göndererek terörist örgüte ve onun katil, terörist sözde başkanı Netenyahu’ya var güçleri ile destek verdiğini söyleyen Eryağan, "Bu vahşeti lanetleyen toplumsal gösterilere dahi ülkelerinde müsaade etmeyerek saflarını belirliyorlar. 'Küfür tek millettir' hadisi fiilen tezahür ediyor. Fonladıkları basın ordusu ve sosyal medya trolleri ile yapılanların tek sorumlusunun HAMAS olduğu yalanını servis ederek vicdan sahiplerinin zihinlerini ifsat etmeye çalışıyorlar. Dezenformasyonlarıyla HAMAS’ı ve Müslümanları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Son bir aydır Müslümanlar, Mescid-i Aksa’da sabah ve öğle namazlarını kılamıyor. Kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’da ezan dahi okunamıyor. İşgal çetesinin koruması altında çeşitli bahanelerle Mescid-i Aksa’ya her gün baskın düzenlenmektedir.  Siyonistler, bir taraftan Gazze'yi bombalarken diğer taraftan Batı Şeria’da yeni yerleşim yerleri açmaya devam etmektedir." diye belirtti.

"Gazze’nin dünya ile bağlantısı yoktur"

Silahlı sivil yahudi yerleşimcilerin, gece gündüz demeden Filistin mahallelerine baskın yaparak Filistinlileri göçe zorladığını belirten Eryağan, "Gazze etrafındaki kuşatmayı daraltarak Gazze’ye tam bir ekonomik ambargo uygulanmaktadır. BM’nin kararına rağmen Filistin devleti siyonistlerin saldırgan ve işgalci tavrından dolayı kurulamamıştır. Filistin topraklarının tamamı işgal altındadır. Hudutları belirli olan Gazze 360 km karelik yüzölçümü ve iki buçuk milyon insanın yaşadığı dünyanın en büyük açık hava hapishanesi durumundadır. Gazze’nin dünya ile bağlantısı yoktur. Yıllarca abluka altında tutularak, adeta nefes bile alamayacak duruma getirilmiştir. İşgalciler, Filistinlileri kalan bir avuç topraklarından kovma, yok etme stratejisini, Filistin topraklarında son yaptığı bu eylemlerle fiilen yürürlüğe sokmuştur. ‘Aksa Tufanı’ operasyonu buna verilen bir cevaptır. Bu operasyondaki amaç; dünyanın gözünden kaçırılmak istenen ‘Kudurmuş Köpek’ israilin bu oyununa tüm dünyanın dikkatini çekmektir." şeklinde konuştu.

"1948’den beri hiçbir zaman barış olmamıştır"

HAMAS'ın savunma stratejisi taktiği ile bir saldırı yaptığını söyleyen Eryağan, "Ey dünya, ey Müslüman ülke yönetimleri, Filistin topraklarında icra edilen bu kirli ve gizlenen oyunu görün ve buna dur deyin! Bu savaş, 15 Mayıs 1948 yılında Filistin topraklarında israil devletinin şer ittifakı tarafından kurulması ile başlamış ve 75 yıldır kesintisiz olarak devam ettirilmektedir. Filistin topraklarında 1948’den beri hiçbir zaman barış olmamıştır. 15 Mayıs 1948 yılında 9 bin 500 kilometrekarelik bir alanda kurulan israil devletinin bugünkü yüzölçümü 22 bin kilometrekaredir. Kurulduğunda 56 bin Yahudi bulunuyordu. Bugün ise 9 milyon 210 bin nüfusa sahiptir. Dünya Filistin’de bu olup bitenleri görmüyor ya da görmezlikten geliyor. HAMAS sadece bu genişleme ve işgal stratejisini direnişiyle açık ederek dünyanın bütün dikkatini Filistin’e çekmiştir." ifade etti.

"Müslüman olan ülkeler ortak hareket etmeli ve Filistin davasına sahip çıkmalıdır"

Eryağan, son olarak yapılması gerekenlerin bir kısmını şu şekilde sıralayabiliriz:

"BM acilen toplanarak derhal ateşkesi sağlamalıdır. BM’nin 181 sayılı kararı gereği; Başkenti Kudüs olan, Filistin’in topraklarında, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti en kısa zamanda kurulmalıdır.  BM, Uluslararası Af Örgütü’nün tespitleri doğrultusunda, 'Beyaz Fosfor Bombası' kullanan işgal yöneticileri Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde savaş suçlarından dolayı yargılanmalıdır. BM, Gazze’yi uzun yıllar abluka altında tutarak iki milyonun üstünde insanın su, gıda, ilaç vs. en temel yaşam ihtiyaçlarına ulaşmasına engel olduğu için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalıdır. Filistinlilere soykırım uygulayanlar Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalıdır.  Şayet yargılayabilecek bir hukukunuz, gücünüz ya da adaletiniz varsa. Mısır, Refah Sınır Kapısını temel ihtiyaç maddelerinin ulaştırılması için acilen ve süresiz olarak açmalıdır. Halkı Müslüman olan ülkeler ortak hareket etmeli ve Filistin davasına sahip çıkmalıdır. İşlevsiz olan uluslararası kurum ve kuruluşlar işlevli hale getirilmelidir." diye konuştu.

Basın açıklamasının okunmasıyla gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından dualar edildi.

Yapılan basın açıklamasına HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Umut Kervanı Derneği Başkanı Ahmet Cihan, Bursa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Tekdağ katıldılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir