• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adana'daki Sivil Toplum Kuruluşlarından Filistin'e destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana'da iş adamlarının, yöneticilerin ve Sivil Toplum Kuruluşları, cuma namazı sonrası gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, işgal çetesinin Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarına tepki gösterdi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in de aralarında bulunduğu grupta açıklamalarda bulunan Adana Ticaret Başkanı Şahin Bilgiç, "Tüm dünyaya bu vahşet ve katliamların son bulması için acilen çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz." dedi.

"Filistinli çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller hedef alınmış, vahşice katliamlar yapılmıştır"

Yapılan ortak basın açıklamasında konuşan Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, "Haksız saldırılardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz. Bu vahşet ve katliamlar, insan haklarına, uluslararası hukuka açık bir şekilde meydan okumadır. Son günlerde yaşanan ve şiddeti artarak devam eden saldırılarda Filistinli bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller hedef alınmış, vahşice katliamlar yapılmıştır. Bu durum hiç kimse için kabul edilemez ve dünya kamuoyu tarafından kesin bir şekilde lanetlenmeli ve kınanmalıdır.” dedi.

"Tüm dünya katliamın son bulması için çaba göstermeli"

Sivillerin korunması için çaba gösterilmesine değinen Başkan Bilgiç "Filistin’in kendi topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşaması için barışçıl bir çözümün geliştirilmesini bu vahşet ve katliamların bir an önce son bulmasını bekliyoruz. Sivillerin korunması, uluslararası hukukun temel bir ilkesidir ve her türlü şiddetten kaçınılmalıdır. Tüm dünyaya bu vahşet ve katliamların son bulması için acilen çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz." ifadelerinde bulundu.

"Adana’nın sivil toplum kuruluşları olarak sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz"

Adana'nın sivil toplum kuruluşları olarak yaşanan bu saldırıya sessiz kalmayacaklarını belirten Bilgiç, "İnsan haklarına saygı ve barışçıl bir çözüm bulunana kadar, Adananın Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu tür olayları şiddetle kınamaya ve sesimizi hiç durmadan yükseltmeye devam edeceğiz. Mazlumların, aklın ve barışın sesi ve savunucusu olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz. Bir kez daha katil israilin Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarını, katliamlarını şiddetle kınıyor, lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir