• DOLAR 32.205
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2521.546
  • ...
İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencilerinden Filistin'e destek mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik'in de katılım sağladığı Filistin'e destek programında, öğrenciler adına basın açıklamasını Enes Özdemir okudu.

Peygamber Efendimizin 'bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle düzeltin, ona gücünüz yetmezse dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmezse kalbinizle buğz edin' hadisini hatırlatarak konuşmasına başlayan Özdemir, "Bugün burada toplanma amacımız, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri olarak işgalci israilin Filistin'de yaptığı soykırımın karşısında ve Filistin halkının yanında olduğumuzu bildirmektir. Yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen katil israil, 17 Ekim salı akşamında bir kez daha dünyanın gözü önünde terör eylemi gerçekleştirmiştir. Katil israil bir kez daha Gazze’de bir hastaneyi bombalayarak çocuk, kadın, yaşlı demeden bine yakın masum insanı katletti." dedi.

"Filistin halkının insani, ekonomik, sosyal ve kültürel hakları on yıllardır sistematik bir şekilde ihlal edilmektedir"

Etrafı mübarek kılınmış Mescid-i Aksa'nın her gün terörist işgal rejimi ve Yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir edildiğini, sokaklarda masum siviller kurşuna dizildiğini, 10 yaşında çocukların tutuklandığını hatırlatan Özdemir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her gün her an çiğnenmeye devam ediyorken gerçekleşen bu katliam, katil israilin Ortadoğu'da bir çıbanbaşı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu lanetli kavim siyonizm ideolojisiyle bölgeyi kan gölüne çevirmiş çocuk, kadın, yaşlı demeden ölüme tabi tutmuştur. 1948 yılında işbirlikçi devletlerin yardımıyla kurulduğunu ilan etmiş ve bölgedeki çıbanbaşı olmuştur. Sapkın inançları gereği yapmış oldukları zulmü ibadet görmüş ve bundan geri durmamışlardır. Katil israil, son 50 yıldır binlerce Filistinli kardeşimizi zorla topraklarından çıkarmakta, işgal etmekte ve yasadışı bir şekilde sadece israilli yerleşimcileri barındıran meskenler kurmaktadır. Sadece Batı Şeria'da 700 bin işgalci yerleşimci yasadışı olarak yaşamaktadır. Katil israil devletinin yanı sıra bu yerleşimcilerde Filistinli kardeşlerimize şiddet uygulamaktadır. Filistin halkının insani, ekonomik, sosyal ve kültürel hakları on yıllardır sistematik bir şekilde ihlal edilmektedir."

"Gazze'deki katliamı ve insanlığa karşı yapılan tüm saldırıları lanetliyoruz"

Özdemir, "İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri olarak, başta bütün İslam devletleri ve uluslararası toplum olmak üzere bölgedeki tüm aktörleri, savaşın sona ermesi ve kalıcı barışın sağlanması konusunda sorumluluk almaya davet ediyor, Gazze'deki katliamı ve insanlığa karşı yapılan tüm saldırıları lanetliyoruz. Rabbimiz, 2 milyarlık islim âlemine birlik-beraberlik, uyanış ve diriliş nasip eylesin. Mazlum Müslüman kardeşlerimizi de lûtf-u keremiyle felâha kurtuluşa erdirsin. Filistin'deki soykırıma karşı üniversite seferberliğimize diğer tüm üniversitelerdeki kardeşlerimizi tekrardan davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir