• DOLAR 32.37
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2392.85
  • ...
Avustralya'dan ortak tatbikat kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara ve Avustralyalı mevkidaşı Richard Marles, Japonya'da bir araya geldi.

İkili görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Kihara, ülkesinin Avustralya ile ortak değerleri ve stratejik hedefleri paylaştığını, bu nedenle ortak tatbikatlar ve teknoloji paylaşımı dâhil birçok alanda ikili işbirliğinin geliştiğini belirterek, “Bir sonraki hedefimiz ise Japonya ve Avustralya'nın bölgede ortaya çıkan acil durumlara birlikte hazır olmasını sağlamak üzere işbirliğimizi geliştirmek olacaktır" dedi.

Marles, Japonya-Avustralya Karşılıklı Erişim Anlaşması’nın yürürlüğe girmiş olmasının “heyecan verici” olduğunu kaydetti.

Kihara ve Marles’ın görüşmesinin ardından Japonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,tarafların Kasım ayında yapılması beklenen “Yama Sakura” ve Şubat ayında yapılması planlanan “Keen Edge” adlı ABD-Japonya komuta tatbikatlarına ilk kez Avustralya kuvvetlerinin de katılması konusunda mutabık kaldığı duyuruldu.

Avustralya Savunma Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Eşi görülmemiş stratejik uyumumuz ve bölgede barışı korumaya yönelik daimi ilgimiz işbirliğimize yön veriyor" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Bakanlar, savunma işbirliğimize yeni bir boyut kazandıran ve güçlerimizin ortak hareket kabiliyetini artıran dönüm noktası niteliğindeki Japonya-Avustralya Karşılıklı Erişim Anlaşması’nın yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşıladılar" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir