• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmam Hatip okullarının 72'nci kuruluş yıldönümü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Et­kin­li­ğe, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, ÖNDER Siirt İl Başkanı Sabahattin Ataker, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Ak Parti il başkanı Avukat Ekrem Olgaç, İmam Hatip Li­se­si Me­zun­la­rı Der­ne­ği men­sup­la­rı ve öğrenciler ka­tıl­dı.

İmam hatip okullarının kuruluşunun 72'inci yıl dönümü, İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip lisesinde, Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Programda, 28 Şubat'ta imam Hatiplilere reva görülen zulümler anlatıldı.

İmam hatipli olmanın dert sahibi, dava sabi olmak olduğunu ifade eden Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, "İmam hatiplerin kurulduğu günden bugüne kadar imam hatipler ve imam hatipliler pek çok ağır sınavlardan geçti. Allah'a şükürler olsun ki, bu uğurda verilen mücadelelerle bugüne gelindi ve bu sınavlar başarıyla atlatıldı. Ben de katsayı mağdurlarından biriyim. " dedi.

Açılış konuşmasında İmam Hatiplerin önünün nasıl kesildiği ve yaşanan zulümlere dikkat çeken Siirt Önder Şube Başkanı Sabahattin Ataker, İmam hatip okullarının eğitim alanındaki başarılı sonuçlarıyla her alana katkı sağlayan, insan kaynağıyla göz doldurduğunu kaydetti.

O karanlık dönemlerde nice âlim ve imamların idam sehpasında başlarını verdiklerini ifade eden Ataker, "Milletimiz o günkü şartlarda açlıktan ölüyordu, çocuklar, yaşlılar, kadınlar, ihtiyarlar, gençler ölüyordu. Yüzbinlerce kişi şehid oldu, toplu mezarlıklara gömdüler. Ama belirli bir kesim heykel için para harcıyordu. Bugün de Filistin'de aynı zulüm vardır. İnsanların elektriği kesilmiş, suyu kesilmiş, haberleşmesi kesilmiş, hastaneleri bombalanmıştır. "ifadelerini kullandı.

Bugün 110 yıllık bir mazisi olan Türkiye'nin en büyük imam hatip ailesinin fertleriyle bir arada olmanın mutluluğunu ifade eden ÖNDER-DER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "110 yıllık bir maziden söz ediyoruz, Cumhuriyetin mazisi 100 yıllık imam hatiplerin mazisi 110 yıllık. Bugün Ortadoğu'da Filistin'i kan gölüne çevirmiş Siyonist işgal rejiminin mazisi 75 yıllık. 110 yıllık bir bakiyeyi taşıyan, geçmişinde bu ülkenin temellerini atan insanları yetiştiren, bu ülkenin en zor zamanlarında dimdik ayakta durarak   ben buradayım, ben Müslümanım ve Müslümanca yaşamak istiyorum diyenleri yetiştiren ve bugün Türkiye'yi dünya ülkesi haline getiren, zirveye taşsıysan, Türkiye'yi hem bölgesinde hem de dünyada bir süper güce dönüştüren imam hatiplerden söz ediyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir