• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HAMAS, dünya Müslümanlarına Cuma ve Pazar günlerinde kitlesel gösteri çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, Cuma günü ve Pazar günleri için ayrı ayrı çağrılarda bulundu. Açıklamada HAMAS, Cuma günü "Geri dönüş ve yerinde edilmelere karşı seferberlik", Pazar günü ise "Gazzeli çocuklar için küresel dayanışma" günü çağrısında bulundu

Açıklamada, Batı Şeria'daki, işgal altındaki Kudüs kentindeki ve 1948'de işgal edilen iç kesimlerdeki Filistinlilere, önümüzdeki Cuma günü genel seferberliğe devam etmeye, gösteri yürüyüşü yapmaya ve mübarek Mescid-i Aksa'da itikaf yapma çağrısında bulunuldu.

Arap halklarına, mülteci kamplarındaki ve sürgündeki Filistinlilere, büyük kalabalıklar halinde işgal altındaki Filistin sınırına ve Filistin'in en yakın noktasına doğru yola çıkmaları ve Gazze Şeridi ve Filistin'le dayanışma ilan etmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, dünya Müslümanlarına da kendi bulundukları başkent ve şehirlerde gösteri yapmaları istendi.

22 Ekim Pazar gününün Gazzeli çocuklar için küresel bir dayanışma günü olması çağrısında bulunan HAMAS, etkinliklerin, toplu yürüyüşlerin ve oturma eylemlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve bunların sürekli ve artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir