• DOLAR 32.682
  • EURO 35.245
  • ALTIN 2444.132
  • ...
Mardin STK Platformu Sözcüsü Başboğa: Güç birliği yapmamız gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist rejimin bir asırdır bitmeyen saldırılarını tepki olarak Kassam Tugayları tarafından başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonundan sonra saldırıların yoğunlaştığı Gazze'de yaşanan katliamlar dünya genelinde protesto edilmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gece el-Ehli Baptist Hastanesine yapılan soykırımda yüzlerce sivil hayatını keybetmiş ve Türkiye'de Mardin dahil birçok ilde gece protestoları düzenlenmişti.

Bu duruma tepki olarak Mardin STK Platformunun Ribat Çadırı kurduğunu ve bir çözüm yolu bulunup katliamlar durmadığı sürece orada her gün farklı hocaların Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı anlatacağını ifade eden Mardin STK Platformu Sözcüsü Necmettin Başboğa, "Gün birlik olma günü" diyerek herkesi çadıra davet etti.

"Bu son yapılan katliam, gerçekten insanlık dışı ve tarihte görülmemiş bir vahşettir"

Hastane saldırısının insanlık dışı olduğunu belirten Başboğa, "Hakikaten sözün bittiği yerdeyiz. Zalim israilin yaptığı en son katliam artık hafsalamızın, kendimizin kaldıracağı bir yük olmaktan çıkmış, artık onları protesto etmekten, onları tel'in etmekten ziyade harekete geçmemiz gerektiğini gösteriyor. Bu son yapılan katliam, gerçekten insanlık dışı ve tarihte görülmemiş bir vahşettir. Tabi Kudüs, Filistin nasıl kurtulur? diye sorarsanız. Birgün Selahaddin (Rahimehullah) camide hutbe verirken bir genç sözünü kesiyor ve diyor ki 'Ey Selahaddin ne zaman gidip artık Kudüs'ü feth edelim? Sözü bırak da biz fethe gidelim.' Tabi o büyük komutan hutbeye devam ediyor. Genç, cemaatin içerisinde tekrar bağırıyor, 'Sözü bırak da ne zaman cihada gidip Kudüs'ü o zalimlerin elinde alacağız?' diye. Yine o büyük şahsiyet ve büyük komutan cevap vermiyor. Tekrar bağırdığında yine cevap vermiyor ve hutbesini bitirip iniyor. Ertesi gün sabah namazında cemaate o genci soruyor. Bağıran gencin gelmediğini görüyor. Tabi biz Kudüs'ü feth etmeye şu anda layık mıyız değil miyiz? O zaten ayan beyan ortada. İnşallah Rabbimizden dileğimiz onu feth edecek bir millet olmayı bizlere nasip etsin. İnşallah bizim elimizle o zalimleri oradan çıkarmayı nasip etsin. İnşallah Özgür Kudüs'te özgür ve hür bir şekilde Mescid-i Aksa'da şükür namazı kılmak nasipolur." dedi.

"Elimizden gelenin üzerinde mücadele etmemiz lazım"

Her türlü mücadelenin verilmesi gerektiğini söyleyen Başboğa, kurulan Ribat Çadırına herkesi davet etti. Başboğa sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi biz Mardin STK Platformu olarak bugün bu meydanda büyük bir çadır kurduk. Arkamda duran çadır Mardin halkının, bütün halkın hem uyanık olması hem oradaki kardeşlerimize destek olması, dua etmesi ve bu bilinci ayakta tutabilmek için kuruldu. İnşallah programını da yapacağız. Uzun soluklu bir program olacak. Allah nasip ederse hocalarımız hergün burada Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı anlatacaklar. Mardin'deki bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımız da inşallah burada hazır bulunacaklar. Elimizden gelenin üzerinde mücadele etmemiz lazım. Çünkü bu azgınlar şu anda azmış durumda ve bunların haddini bildirecek. Ümmetin artık uyanması lazım. Rahmetli Erbakan Hocamız, 'Bunlar siyasetten falan anlamazlar. Ancak güçten anlarlar' diyerek bu zalimleri çok iyi tasvir etmişti. Güç birliği yapmamız gerekiyor. Ümmetin bir olması lazım. Büyük şeytan Amerika'nın başında olan Biden ve onun avaneleri israile giderek bütün desteklerini veriyorlar. Bunların batıl davada ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduklarını görüyoruz. Ve bizler hak davada olmamıza rağmen, güya hak davayı temsil ediyor gibi görünüyoruz ama maalesef öyle bir birlik ve beraberliğimiz yok. Bizim de Rabbimizden temennimiz o birlik ve beraberliğimizin olması için kalplerimize, gönlümüze suhulet, şuur versin. Ve inşallah hep birlikte özgür Kudüs'te hür bir şekilde şükür namazı kılmayı bizlere nasip etsin. Son olarak herkesi bu çadır çalışmamıza bekliyoruz. Bütün Mardin'i davet ediyoruz." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir