• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
Fırıncılara iş güvenliği eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İESOB Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldı. Toplantıda İş Güvenliği Uzmanı Serdar Ataşimşek kanunun hükümleri hakkında bilgiler vererek, fırıncı esnafından gelen soruları yanıtladı.


6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu'nun önemli müeyyideler içerdiğini hatırlatan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, "Üyelerimizin ileride mağdur durumda kalmamaları için konuyu iyi bilen uzman kuruluşlarla işbirliği yaptık. Ankara'dan ESSA Ortak Sağlık Güvenlik Birimi firması ile üyelerimizin aydınlatılması konusunda birlikte çalışıyoruz. İlgili kanun hakkında üyelerimizin ne yapması gerektiğini, sorumluluklarının neler olduğunu masaya yatırıyoruz. Bu kanun büyük cezai müeyyideler içeriyor. İş sağlığı güvenliği konusunda fırıncı esnafının bir an önce bilgilendirilmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" dedi.


6331 Sayılı Kanunun sert hükümlerine dikkat çeken Durmuş, "Biz fırıncı esnafını bilgilendirme konusunda yorulmuyoruz, mümkün olduğunca daha fazla üyemize ulaşmaya özen gösteriyoruz. İş günü olmasına rağmen salonu dolduran üyelerimize hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Çıkan kanunlara saygımız var. Ama kanunlar uygulanırken sıkıntı doğuyorsa, bu sıkıntıları tespit edip yetkililere ulaştırmak ve çözüm için çalışmak da bizim vazifemizdir" diye konuştu.


"Fırıncılık ulvi bir meslektir"
Fırıncılığın ulvi bir meslek dalı olduğunu vurgulayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, 'Diğer mesleklerde yapılan hatalar pek göze çarpmaz ama toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren fırıncılık göz önünde olan bir meslek. İnsanların aşıyla uğraşmak, her gün sofralarına konan nimeti üretmek sorumluluk ister. Sabahın seherinden önce çalışmaya başlayan fırıncı esnafı, özveri ile işini yapar. Bir fırın işletmesi yanında çalıştırdığı işçisiyle, mayacısı, uncusu ve benzeri yan işkollarındaki partnerleriyle birlikte 20-30 ailenin geçimini üstlenir. Bu yönüyle de toplumsal yaşamda önemli konumdadır" dedi.


Yeni kanunla fırıncılara sorumluluklar getirildiğine değinen Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü, "İş kazaları ve meslek hastalıkları için çıkarılan kanun, fırıncı esnafına Risk Analizi, Yol Haritası ve Eğitim yapmak gibi sorumluluklar yüklüyor. Bugün burada bunun eğitimini alacaksınız. İzmir Birliği olarak bugüne kadar hep fırıncı esnafına destek olmaya çaba gösterdik." (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir