• DOLAR 32.266
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2438.739
  • ...
SON DAKİKA
BM: Herat'taki durum vahim, halkın korunmaya ihtiyacı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremlerden etkilenen halkın korunmaya ihtiyacı olduğunu belirten BM'nin deprem bölgesindeki Koordinatörü Daniel Anders, her geçen gün yardıma ihtiyaç duyanların sayısının arttığına dikkat çekti.

Depremden etkilenen bölgelerden alınan uydu görüntülerde Herat'ın 6 ilçesinde 289 köyün yıkıldığı tespit edildi.

Birleşmiş Milletler'in Afganistan'daki İnsani Yardım Koordinatörü Daniel Anders, yayımladığı yazılı açıklamada, "Yaklaşık 66 bin mağdurumuz var, değerlendirmelerimize göre bu sayı artıyor ama yardım etmeye devam ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Anders, açıklamasında; depremzedelere çadır, su ve tıbbi yardım ihtiyacının olduğunu yazdı. Anders, Herat depremi mağdurlarının ihtiyaçlarının karşılanması konusunun bir yıl sürebileceğini söyledi.

Herat'ta çadırlarda yaşayan halkın barınma ihtiyacını karşılamak üzere Afganistan İslam Emirliği kalıcı konutların yapımına başladığını duyurmuştu.

Herat depremi mağdurları için salı günü Herat ilinin Zindecan ilçesine bağlı Siya Ab köyünde ev ve yerleşim birimlerinin inşasına başlandı.

Proje; Bilgi ve Kültür Başkanlığı, İncil İlçesi Belediye Başkanlığı, şehir planlama yetkilileri ve Herat Belediyesi dahil olmak üzere çok sayıda Afganistan İslam Emirliğinin üst düzey yetkilisinin katıldığı bir programla başlatıldı.

Herat'ın Bilgi ve Kültür Sorumlusu Mevlevi Ahmedullah Muttaki, son depremlerde tamamen yıkılan 20 köyde 2 bin 146 konut inşa edileceğini bildirdi.

On binlerce insanın olumsuz etkilendiği depremler nedeniyle halk çadırlarda yaşıyor. Ancak çöl iklimine sahip deprem bölgesinde şiddetli fırtınalar nedeniyle çadırlar ayakta kalamıyor. Kışın çok soğuk, fırtınalı ve karlı geçtiği göz önünde bulundurulduğunda kalıcı konutların bir an önce faaliyete geçmesi hayati önem arz ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir