• DOLAR 32.275
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2443.77
  • ...
Siirt'te Gazze'ye destek çadırı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin dün akşam Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonrası HÜDA PAR öncülüğünde Siirt halkı sokaklara dökülmüş, işgal rejimi ve destekçilerini lanetlemişti. Bugün de HÜDA PAR, Gazze'ye destek çadırı kurdu.

İşgal son bulana ve İslam ülkelerinin liderleri somut bir adım atıncaya kadar destek çadırı, eylemler ve basın açıklamalarının devam edeceğini ifade eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, her gün saat 20.00'da Siirt halkını "Gazze'ye Destek Çadırı"na beklediklerini kaydetti.

Bugün Gazze'ye destek çadırına toplanan halk, HÜDA PAR İl Başkanlığının düzenlediği ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasına katıldı.

Basın açıklamasını, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak okudu.

"Siyonist katillerden merhamet dilenen zavallılar ne zaman uyanacak?"

"Eğer vicdanı ölmemiş, insanlığını yitirmemiş olanlar harekete geçmezse, siyonizmin nasıl bir sapıklık olduğunu bilmeyenlerin "bu kadar da olmaz" diyecekleri çok vahşet görürüz." diyen Toprak, "Siyonist katillerden merhamet dilenen zavallılar ne zaman uyanır? Vahşette sınır tanımayan katillerin anladığı tek dil var: kuvvet. Bütün İslam ülkelerinin ve soykırıma karşı, insani değerlerden yana olan diğer ülkelerin hep birlikte ayağa kalkmasının zamanı gelmedi mi? Siyonist terör şebekesinin devlet değil bir terör örgütü olduğu gerçeği görülmeli, devlet olarak tanınmasından vazgeçilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Gazze’ye acil insani yardım gönderilmeli, siyonistlerden izin isteme zilletine düşülmemelidir"

Normalleşme girişimlerinden vaz geçilmesi gerektiğinin altını çizen Toprak, "Siyonist işgal rejimi ile diplomatik ilişkisi olanlar bu ilişkilerini derhal kesmeli, diplomat kılıklı Siyonistleri derhal sınır dışı etmeli, kendi diplomatlarını geri çağırmalıdır. Hava sahaları Siyonist işgal rejiminin hava limanlarına giden ve oralardan kalkan bütün uçaklara kapatılmalıdır. Deniz araçları ile ilgili benzer uygulama yapılmalıdır. Soykırım cürmünün birkaç yetkili tarafından değil, ortak kararla işlendiği kabul edilmeli, destekleyenler ve cesaretlendirenler ile ilgili soruşturmalar açılmalıdır. Vahşetin sorumluları hakkında derhal yakalama/tutuklama kararları çıkarılmalıdır. Daha önce Güney Afrika'nın Irkçı Rejimine uygulanan toplu ambargo Siyonistlere de uygulanmalıdır. Ambargoya uymayanlara yaptırım uygulanmalıdır. Gazze’ye acil insani yardım gönderilmeli, bunun için Siyonistlerden izin isteme zilletine düşülmemelidir. Zulme sessiz kalmak, zulümdür. Zalime destek olmak, cürümdür. İnsanlık er veya geç bu cürümlerin hesabını soracaktır." şeklinde konuşmasını tamamladı.

"Eylemimiz, ülkemiz ve İslam ülkelerinin liderleri somut adım atıncaya kadar devam edecek"

Dün gece siyonist işgalcilerin tarihte eşi benzeri görülmemiş bir cürüm işlediklerine dikkat çeken HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Tekin,"Tarihteki Firavun ve despot zalimleri hayrete düşürecek bire cürüm işlendi. Bu kadar çocuğun bir anda katledilmesi, soykırıma uğratılması nadir bir durumdur. İşgal rejiminin bu cesareti Müslümanların sessizliğinden, Müslümanların idarecilerinin Müslümanlar gibi olmamasından kaynaklanıyor. Maalesef Müslümanların duygularına tercüman olamıyorlar. Tüm dünyaya, Müslüman ülkelerin liderlerine ve Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum 'işgalcilerin anladığı tek bir dil vardır oda somut yaptırımlar' müşahede ettik ki işgal rejimi kınanmaktan, sözlü eylemlerden anlamıyor. Onları durduracak, işgali sona erdirecek somut adımlar bekliyoruz. Siyonizm insanlığın en büyük düşmanıdır. Hem bölge hem de dünya barışının önündeki en büyük engeldir. Bizler ve Siirt halkı olarak her akşam Gazze'ye destek çadırında olacağız. Her akşam saat 20.00'da basın açıklaması, dua ve konuşmalarımız olacak. Bu eylemimiz işgalciler zulümlerine son verinceye kadar sürecek. Başta kendi ülkemiz ve İslam ülkelerinin liderleri somut adım atıncaya kadar "Gazze'ye Destek Çadırı"nda olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir