• DOLAR 32.317
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.58
  • ...
Siverek’te halk işgal rejimine karşı meydanlara indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saatlerinde işgal rejiminin soykırım girişimi olan Ehl-i Arab Hastanesi bombardımanında yüzlerce kişi şehid oldu.

Saldırının ardından sokaklara dökülen Siverek halkı, siyonistlerin saldırısına tepki gösterdi.

Filistin’e destek işgalcilere tepki amaçlı yürüyüş düzenleyen Siverekliler, Kanlıkuyu Parkından Üçgen Parkına yürüyüş gerçekleştirdi.

Ellerinde Filistin bayrakları, pankartlarla yürüyen Siverek halkı, işgall rejimine lanet, Filistin’e HAMAS’a destek sloganları, tekbir eşliğinde Üçgen Parkının yanında toplanarak, açıklamalarda bulunuldu.

Siverek’teki Gazze Platformu adına Sezai Çetin tarafından basın açıklaması okundu.

“Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor”

Çetin, “Terör örgütü israil, dün gece içinde binlerce kişinin bulunduğu el-Ehli Arab  Babtits Hastanesini bombalayarak tarihin vahşi katliamlarından birini gerçekleştirdi. Bu saldırıda bine yakın kardeşimiz şehit edildi. Rahim olan Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Azizün Züntikam olan, Kahhar olan Rabbimizden Siyonistlere bu dünyada şiddetli ve zelil bir azabı tattırmasını niyaz ediyoruz. On bir gündür tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit oluyoruz. Gazze’de çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar bombalar altında yaşam mücadelesi veriyor. İsrail terör şebekeleri hastaneler dahi şehrin her yerini bombaladıktan sonra eğlence partileri düzenliyorlar. Gazze’ye on bir gündür temel ihtiyaç malzemeleri verilmiyor. Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya on bir gündür Siyonist İsrail’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil İsrail’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor.” dedi.

“Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir”

Çetin, sözlerine şöyle devam etti:

“Nerede insan hakları savunucuları, nerede kadın hakları savunucuları, nerede çocuk hakları savunucuları? Bütün insanlık bu zulme sessiz kalabilir. Ey ümmeti Muhammed Bizler de bu zulme sessiz kalacak mıyız? Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalayan ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlar dün akşamdan beri şaşırmış durumdalar. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa dün akşam bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü. Buradan açık ve net söylüyoruz. Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir. BM Güvenlik Konseyinde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır. Hala israil’in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya’dır. İsraile destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir. Türkiye’yi israile destek vermeye ve tarafını seçemeye çağırarak tehdit eden Avrupa Parlamentosudur.”

Çetin son olarak şunları söyledi:

“Değerli kardeşlerim İslam ümmeti her zaman böyle suskun olup zulüm mü görecek? Hayır, bizler inanıyoruz ki "... Allah nurunu tamamlayacaktır." (Saff, 8) İslam’ın Roma’ya hâkim olacağını Yüce Peygamberimiz bizlere müjdelemektedir. Gün gelecek İslam’ın adaleti Filistin topraklarında hâkim olacağı gibi. Avrupa’nın tüm şehirlerine İslam hâkim olacak ve tüm dünyaya da İslam’ın adaletinin hâkim olduğunu bizlere göster Ya Rabbi! Kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor, dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları israilin vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor, Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, La galibe illallah diyerek, Yaşasın Kudüs, Yaşasın Filistin Direnişi! Yaşasın Başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti, Kahrolsun Soykırımcı Emperyalizm! Kahrolsun siyonist terör devleti!” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir