• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: Gazze'de soykırım uygulanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin dün akşam Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu en az 500 Filistinlinin şehid olduğu saldırıya tepkiler dinmek bilmiyor.

İşgalci siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucunda şehid olan Filistinli Müslümanlar için Gaziantep'teki tüm camilerde halkın katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehrin tüm camilerinde öğle namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, Filistinli Müslümanlara dua etti. Cenaze namazını Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar kıldırdı.

Gaziantep Ulu Camii'nde düzenlenen gıyabi cenaze namazı öncesi caminin avlusunda toplanan kalabalığa hitap eden Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına karşı "soykırım" uyguladığını söyledi.

"Yüreğimiz kan ağlıyor"

Son bir haftadır siyonist işgal rejiminin Filistin üzerinde yapmış olduğu katliamın ve soykırımın tüm dünyanın gözü önünde yapıldığına dikkat çeken Hazırlar, ''Yüreğimiz kan ağlıyor. Cümle kurmakta, kelimeleri ifade etmekte insan zorlanıyor. Bugün sadece bir savaş yok ortada bugün bir soykırım uygulanıyor. Bugün sadece bir millet Müslüman olduğu için yok ediliyor. Başka hiçbir sebep yok. Bugün orada sadece Filistinli kardeşlerimizin sahip oldukları topraklarına saldırılmıyor. Bugün İslam dünyasının bütün mukaddesatına saldırılıyor. İslam dünyasının onuruyla, İslam dünyasının izzetiyle oynanıyor. Dün geceki katliam, dün geceki vahşet sadece bir saldırı değildi. Bütün dünyanın gözü önünde adeta bütün insanlığa vahşice bir saldırıyı canlıca izlettiler." dedi.

Hazırlar'ın yaptığı duanın ardından kalabalık dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir