• DOLAR 34.014
  • EURO 37.867
  • ALTIN 2821.2
  • ...
Üsküdar esnafından örnek kampanya: İşletme Gelirim Filistin'e
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve dün akşam Gazze'de hastaneye yönelik yapılan saldırıların ardından abluka altındaki Filistinlilere destek olmak amacıyla İstanbul Üsküdar'da kampanya başlatan esnaf, işletmelerine astıkları pankartlarla günlük gelirlerini Filistin'e bağışlayacaklarını açıkladı.

Kısa sürede yayılan kampanyaya Üsküdar'dan 100'ü aşkın esnaf destek verirken, kampanyanın birçok ile de yayıldığı öğrenildi.

Esnaf, gün boyu kazandığı geliri istediği kurum aracılığıyla Filistin'e gönderecek.

İLKHA muhabirine konuşan duyarlı esnaflar, özellikle global bazı firmaların aleni bir şekilde siyonist işgalcilere destek verdiğine dikkat çekerek, herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

"Tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu vahşete dünyanın bir kısmı gözünü kapatıyor ancak bizler en başta insan olarak yaşanan zulme ve vahşete kayıtsız kalamayız"

Derda Şanalmış

Filistin'de bir katliam gerçekleştirildiğine dikkat çeken Derda Şanalmış, "Yıllardır devam eden bir zulüm var, son 2 haftada haftada özellikle israil saldırılarını çok arttırmaya başlandı. Dün akşam bir hastane bombalandı; içersinde siviller, kadınlar, çocuklar, yaralı insanlar vardı. Tüm dünyanın gözü önünde yüzlerce sivil, masum insan katledildi. Tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu vahşete dünyanın bir kısmı gözünü kapatıyor ancak bizler en başta insan olarak yaşanan zulme ve vahşete kayıtsız kalamayız. Bireysel olarak hem dualarımızla hem maddi imkanlarımızla bireysel olarak zaten yardımcı oluyorduk ancak işletmelerimizle de elimizden geldiğince, imkanımızla destek olmak istedik. 'Ne yapabiliriz?' dedik. Dünyanın birçok bölgesinde global firmalar aleni bir şekilde israilin yanında saf tutuyorlar, zalim işgalcilere desteklerini açıklıyorlar. Türkiye'de de şubeleri olan firmalar aslında. Bizler de işletmeler, esnaflar olarak 'ne yapabiliriz?' diye düşündük ve 'İşletme Gelirim Filistin'e' sloganı ile yola çıktık. Özellikle bu civardaki esnaf kardeşlerimiz kampanyayı başlatır başlatmaz destek olacaklarını ifade ettiler. Şu an yalnızca Üsküdar çevresinde değil, Türkiye'nin birçok bölgesinde 100'den fazla esnaf kampanyaya destek veriyor. Bizler de 4 işletme olarak şu an kampanyaya destek veriyoruz. Bugün sabah itibariyle dükkanımızın, işletmemizin kapısını açtığımız andan itibaren elde ettiğimiz bütün gelirimizi Filistin'deki kardeşlerimize inşallah bağışlamayı düşünüyoruz. Buradaki esnaf kardeşlerimizden de Allah razı olsun, bu konuda bizlere destek oldular, buradan diğer esnaf kardeşlerimize de seslenmek istiyorum: Bu katliama ve vahşete karşı duyarsız kalmayalım, hepimizin imkanı belli belki birçoğumuzun imkanı kısıtlı ama herkes imkanı nispetinde yapabileceği yardım ölçüsünde bu vahşete kayıtsız kalmasın." dedi.

"Filistin'de yaşanan acılara kayıtsız kalamazdık"

Şahin Görmüş

Esnaftan Şahin Görmüş, "Gazze'de yapılan katliamları şiddetle kınıyoruz. Filistin'de yaşanan acılara kayıtsız kalamazdık. Bizim de küçük de olsa bir nebze yardımımız dokunacak diye yardımlarımızı esirgememek için yardım göndermeyi düşündük. israili şiddetle kınıyorum." şeklinde konuştu.

"Çocuklar, kadınlar, insanlar ölüyor; yıllardır herkes seyrediyor, seyrettikçe bir avuç israil 'herkes benden korkuyor' diyor"

Mehmet Baki Adalmış

Kampanyanın sadece bir esnafla olmayacağını, bütün esnafın, halkın elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Mehmet Baki Adalmış, "Lafta kalmamalı; lafta kaldıkça bu cani şımarıyor. Herkes başkaldırmalı. Ey İslam Âlemi, neredesin? Lafa gelince herkes yerinden konuşabiliyor ama önemli olan hamle yapmaktır. Önemli olan harekete geçmektir. Hareket çok önemli; yürüyüş yapalım, kampanya düzenleyelim, destek verelim. Çocuklar, kadınlar, insanlar ölüyor, yıllardır herkes seyrediyor; seyrettikçe bir avuç israil 'herkes benden korkuyor' diyor. Ben de bugün herkese başkaldırsam, kimse karşı çıkmasa; 'herkes benden korkuyor' derim. Herkes 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyor ama öyle değil, İslam âlemi artık uyanmalı. Bu caniye dur dememiz lazım. Esnaf; manavı, kahvesi, bakkalı, marketi, minibüsü, otobüsü herkes bu taşın altına elini koymalı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir