• DOLAR 32.217
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2445.71
  • ...
Filistin'deki hastane saldırısında şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin, Gazze'de düzenlediği saldırıda şehid olan Filistinli Müslümanlar için bugün ülke genelinde olduğu gibi Siirt'in tüm camilerinde de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi halka hitap eden Cami İmam Hatibi Nevzat Erdabakoğlu, "Gözümüz, kalbimiz kan ağlıyor. Bir topluluğu koruyan güçlü bir devlet olmasa İslam, Kur'an düşmanlarının ve zalimlerin neler yapacağına şahit oluyoruz. Allah için birbirimizi sevelim. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanların sıkıntısını gönlümüzde hissedelim. Hissedemiyorsak imanımızı sorgulamamız gerekiyor. Bugün Gazze'deki hastane saldırısında 1000 Müslümandan daha fazla şehid var ve bunlar için bir damla göz yaşı akıtamıyorsak bir Müslüman için büyük bir kayıptır." dedi.

Gıyabi cenaze namazında, Gazze'deki Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'nde şehid olan Müslümanlar için dua edilirken işgalci terör şebekesi ve destekçileri lanetlendi.

"İslam ülkeleri artık bu zulme bir dur desin"

Emin Turun

Filistin'deki Müslümanlar için çok üzüldüğünü ama elinden de bir şey gelmediğini ifade eden Emin Turun, "Filistin'de Müslümanlara çok zulüm yapılıyor. Türkiye ve İslam ülkelerinin artık bu duruma bir el atmaları gerekiyor." dedi.

"Filistin için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki devletimiz tek bir şey söylesin"

Fethullah Erol

Gazze'deki Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'nde şehid olan Müslümanların şehadetinin kabul olmasını dileyen Fethullah Erol, "Allah, israil ve Amerika'yı 7 kat yerin dibine soksun, onları kahr-u perişan etsin, şu anda bütün Müslümanların birlik olma zamanıdır. Neden bu kadar gevşek davranıyorlar? Anlamış değilim, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki devletimiz bir şey söylesin. Amerika'nın Dışişleri Bakanı Arap ülkelerine gidip ne bağışladı da sesleri kesildi. Bu mu Müslümanlık? değil." şeklinde konuştu.

"Ben bu yaşta devlet söylerse Filistin için seve seve ölmeye giderim"

Ahmet Dildirim

Halkın kendi başına Filistin için yapabileceği bir şey olmadığını ancak devletin buna öncülük yapması gerektiğini ifade eden Ahmet Dildirim, "Madem Müslüman olduğumuzu iddia ediyoruz Türkiye olarak İslam ülkelerine öncülük edelim, büyük bir tepki verildiğinde israil oradan çıkacaktır. İşgalci rejimine Ermeniler, Batılılar yardım ediyor. Müslümanlar ise bir şey yapamıyor. Devletler destek vermeseler vatandaşlar bir şey yapamaz.  Dua ediyoruz duamız da kabul olmuyor. Çünkü biz sağlam bir Müslüman değiliz. Ben bu yaşta devlet söylerse seve seve ölmeye giderim." dedi.

"Türkiye nasıl Azerbaycan'a destek verdiyse Filistin'in işgalden kurtuluşu için de versin"

Aydın Güneş

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının kurtulması için Türkiye nasıl bir destek verdiyse, Filistin'in işgalden kurtuluşu için de hem Türkiye'nin hem de İslam ülkelerinin destek vermesi gerektiğini ifade eden Aydın Güneş, Amerika ve batının bunca desteği karşısında Müslüman ülkelerin liderlerinin bu kadar sessiz kalmasına tepki gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir