• DOLAR 32.995
  • EURO 35.801
  • ALTIN 2528.57
  • ...
Gazze'de şehid olanlar için gıyabi cenaze namazına duruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin başta Filistin’in Gazze şehri olmak üzere diğer şehirlere yaptığı saldırı sonucu çok sayıda Müslüman şehid edildi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Yerleşkesinde Dergâh Camiinde toplanan vatandaşlar, öğle namazı kıldı.

Öğle namazının ardından onlarca kişi, siyonist terör şebekesinin hastane saldırısında şehid olan Müslümanlar için gıyabı cenaze namazına durdu.

Namaz çıkışı İLKHA'ya konuşan cami cemaati, artık kınamaktan öteye geçilerek fiili adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

"Kınamaktan başka bir şey gelmiyor elimizden"

Mahmut Şeker

Kınamaktan öteye geçilmediğine yakınan Mahmut Şeker, "Bir vatandaş olarak çok şey söylüyoruz da sesimizi duyan yok. Ne kadar kınarsak kınayalım, "kahrol israil, yıkıl israil" gibi söylemler sadece lafta kalıyor. Yetkililerin bir şeyler yapması lazım. Burada mazlumlar gidiyor, insan hakları ihlal ediliyor. Su, elektrik kesintileri var, çocukları öldürüyorlar, kadın yaşlı demeden herkesi infaz ediyorlar. Kınamaktan başka bir şey gelmiyor elimizden. Yetkililer, devletler, İslam ülkelerinin birleşmesi lazım. Bir koalisyon kurulmalı. İslam Birliği adı altında bir barış gücünün gönderilmesi lazım. Bu duruma, israile bir tehdit olmalı. Tehdit olmadığı sürece bunlar bombalıyorlar. Müslümanlar zaten sadece kınamaktan başka bir şey yapmıyor. Müslüman ülkeler böyle iyimserlik altında, barış adı altında olmuyor. Barış adı altında olmuyor bazı şeyler. Gerektiği yerde gerekeni yapmak lazım." dedi.

Şeker, "Mallarını boykot etmek diye bir şey yok. Bu mallar zaten ülkeye giriyor. Bu malları boykot edebilmek için malların ülkeye girmemesi lazım. Satılmayan bir ürün gelmez, satılan ürün gelir. Onların ürününün de getirilmemesi, kimsenin almaması lazım. Milletin önüne koyayım, boykot olsun millet almasın; öyle bir şey olmaz." diye konuştu.

"Kahrolsun israil ama hiçbir icraat yok"

Hasan Aslan

Hasan Aslan ise "Müslümanlar olarak hep uykudayız. Bunca yüzyıldır israilin yaptığına göz yumuyoruz. Kahrolsun israil diyoruz; israil bombalıyor. Lanet olsun israil diyoruz; israil çocukları öldürüyor. Kınıyoruz israili diyoruz ama hastaneler bombalanıyor. Bu bizim uykuda olduğumuzdan dolayıdır. Sesimiz kınamaktan öteye geçmiyor. Sadece israili kınıyoruz. Kahrolsun israil ama hiçbir icraat yok. Böyle olduğu müddetçe de israil zaten her şeyde koşturur. İslam ülkelerinin ilk olarak büyükelçiliklerini geriye çekmesi, onların büyükelçiliklerini de def etmesi lazım. Daha sonra da diğer adımları atmalı. Bu olmadığı müddetçe israil istediğini yapacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir