• DOLAR 32.882
  • EURO 35.175
  • ALTIN 2428.508
  • ...
Midyatlılardan siyonist işgal rejiminin hastane saldırısına büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalci Yahudilerin, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırı Mardin'in Midyat ilçesinde kınanarak protesto edildi. 

Midyat STK Platformunca yapılan etkinlikte, halk Atatürk parkında bir araya gelerek Kur'an-ı Kerim okudu, ardından Filistin halkı için dua ettiler. Kalabalık, tekbirler eşliğinde işgalci siyonistler aleyhine slogan attı. 

Yapılan konuşmalarda işgalci Yahudilerin öteden beri yapılan katliamlarına dikkat çekildi. 

İLKHA muhabirine konuşarak tepkilerini ortaya koyan halk, bir an önce somut atılması gerektiği çağrısında bulundu.

"Bundan sonraki yumuşak sözler yumuşak laflar, arabulucu sözleri kınama eleştirme günü bitmiştir"

Metin Demir, "Gerçekten şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Arabulucu sözleri bitmiştir. Artık dünya liderlerinin bu kelimeleri kullanması günü bitti. Kesinlikle icraat zamanı, ondan sonra da her türlü somut adımın atılma günüdür bugün. Kesinlikle şu anda Cumhurbaşkanımız olsun, beklenen bir tavrın içinde değil, bütün Müslümanların, herkesin güvendiği tek lider. Bugün en azından israilin zalim, diktatör ve terör devletinin başının ezilmesi günüdür. Kendi onurumuz için kendi şerefimiz için mukaddesatımız için bunu yapmazsak ne zaman ayağa kalkacağız, insanın bir gün ayağa kalkacağı bir gün yok mudur? Bugünden daha önemli bir gün mü vardır ve herkesin tepki göstermesi gerekiyor. Gerçekten de canımızla, malımızla ve her şeyimizle bizim yola çıkmamız lazım. Devletimizden, hükümetimizden, istediğimiz şudur, eğer ekonomik olarak mahkumsanız, gücünüz yoksa bu irade gösterilemiyorsa kapıları açsın, hepimiz gideceğiz. Hazırız ve bütün olarak bu sorunlar ortadan kaldırılmalıdır.  Allah-u Teâlâ o yardımı verecektir. Bugün hepimizin namusu ayaklar altına alınmıştır. Tepkimiz kesinlikle somut olmalı. Bundan sonraki yumuşak sözler yumuşak laflar, arabulucu sözleri kınama eleştirme günü bitmiştir. Gerçekten de hepimiz şu anda bir refleksle dışarıdayız. Evimize gidemiyoruz. Çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz, Müslümanca duramıyoruz, Müslümanca oturamıyoruz. Gerçekten de icraat zamanıdır. Yani kapıları kaldırsınlar, bize yol açsınlar. Çocuklarımız, kardeşlerimiz mutlaka gidecektir. Ya bundan daha büyüğü yoktur lütfen belki de bu zalimler için yapılabilecek en büyük kahramanlık fedakârlık çocuklarımızı onlara benzetmemek, çocuklarımıza sahip çıkalım, çocuklarımıza Müslümanca oradaki direnişçi Müslümanlara benzesin. Düşmanlarımıza benzemesin. Şu anda en büyük sıkıntımız budur. Çocuklarımız bizimle mücadele ediyor, onların propagandasını yapıyor." ifadelerini kullandı. 

"Devletin başındaki insanların bu işe el koyması için tüm halkın meydanlarda olması lazım"

Abdulkadir Arbağ, "Gerçekten hiçbir Müslümanın bugün evde uykusu gelmemesi lazım. Çünkü bugün büyük bir gündür ve çoluk çocuk demeden Müslümanlar öldürülüyor. Mazlum insanlar öldürülüyor. Yani ellerinde sadece taşlar olan çocuklar ölüyor. Yani gerçekten bundan dolayı, yani herkesin sokaklarda olması lazım. Devletin başındakileri ayağa kaldırması lazım ve devletin başındaki insanların bu işe el koyması için tüm halkın meydanlarda olması lazım. Gerçekten devlet büyüklerini ayağa kaldırmak gerekiyor ve bu zulme el atmaları gerek gerektiği için halk bunu başarabilir yani. Belki onlar ellerinden geleni yapmıyorlar, ama halk büyük bir tepki gösterirse belki onları uyandırırlar. Bu zulmün durmasına belki engel olurlar. Sırf onun için diyoruz ki millete sokaklara çıkın, sokaklara çıkın, sokaklara çıkın ve sesinizi yükseltin. Gerçekten zulmün durması için bu gerekiyor. " diye konuştu. 

"Sessiz kalan tüm ülkeler bu kıyımın sorumlusudur"

Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, "Böylesi bir vahşet yaşanırken tüm ülkeler ses çıkarmalı ve somut adım atılmalı. Bu bir katliamdır. Bu bir kıyımdır. Sessiz kalan tüm ülkeler bu kıyımın sorumlusudur. Bugün bütün dünya ayaklanmalı. Şu an Gazze'de çok ciddi bir katliam yaşanıyor. Orada çocuklar katlediliyor, kadınlar katlediliyor, masum insanlar katlediliyor. Elinde silah olmayan insanlar katlediliyor. Hastanelere sığınmış insanlar katlediliyor. Orada israil terör devleti cinayet işliyor. Beklentimiz, tüm İslam ülkeleri bugün somut adım atmalı, artık kınamakla bu iş olmuyor, sadece bir tweet atmakla, televizyonlara çıkıp kınamakla bu iş olmaz, kesinlikle artık israil ile ilgili beklentimiz bu yöndedir. Ümmet ayaklanmalı. " şeklinde konuştu.

Hasan Oğuz, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Kafirlere karşı çıkması lazım. Bu Yahudilere karşı çıkması lazım. Müslümanların elini tutması lazım. israili perişan etmesi lazım. Yani benim söyleyeceklerim bunlar Gazze HAMAS'a Filistin'e yardım etmesi lazım. Mehmetçik gitmesin. Biz gitmek istiyoruz, bizi göndersin. Biz gitmek istiyoruz, gönüllü olarak gitmek istiyoruz. Orada paramparça olmak istiyoruz. Kürdü'yle Türküyle, Arabıyla Müslüman olan herkes Allahu Ekber diyen herkes ile biz varız." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimiz için derhal kimin elinden ne geliyorsa şu anda yapması gerekiyor"

Zekeriya Demir, "Hakikaten artık konuşacak bir şey kalmadı. İslam ülkelerinin liderleri artık bugün gereken tepki ortaya koymalı. En başta bizim ülkemiz şu an sözde ülkenin Büyükelçisi hemen derhal kovulmalı. Oradaki büyükelçimiz de Türkiye'ye davet edilmeli ve israille siyonist devletle her türlü ilişki sona erdirilmeli. Ne ekonomik ne askeri ne siyasi hiçbir şekilde bir bağlantısı olmamalı ve tüm dünya halkları da bu katliam bu soykırımı durdurmak için ayağa kalkmalı. Hepimiz birleşmeliyiz ve bu soykırıma Gazze'deki kardeşlerimizin bu şekilde katledilmesine engel olmalıyız. Şu an evlere gitmek istemiyoruz. Hakikaten hava soğuk, ama gayretimiz eve gitmeyi kabul etmiyor. Müslüman kardeşlerimiz için Gazze'deki kardeşlerimiz için derhal kimin elinden ne geliyorsa şu anda yapması gerekiyor. Artık başta liderlerimiz ve tüm halk, tüm insanlık, tüm Müslümanlar bunu bir an önce yapmalılar."  ifadelerini kullandı.

Ali İhsan Kahraman, "Bugün buraya israilin Filistin aslan, Filistin'deki hastaneyi bombalaması için toplanmış bulunmaktayız. israili kınıyoruz. Allah onların belalarını versin, Allah onlara lanet indirsin, HAMAS'ı destekliyoruz. Allah HAMAS'ın yardımcısı olsun." şeklinde duydularını belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir