• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Siyonist işgalcilerin saldırılarına kinli olan halk: Yetkililer kınamaktan öte artık icraate geçmelidirler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüzlerce kişinin şehit olduğu saldırıya öfkelenen halk meydanlara indi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Sinan Gök, "Bir hafta 10 gündür siyonist barbarların Müslümanlara karşı yaptığı katliamlara karşı her ne kadar elimizden fiziki olarak bir şey gelmese de en azından bir tepki olarak bu zulmü bütün dünyaya duyurmak adına bu saatte buraya geldik ve bu gece yapılan son saldırı tabiri caiz dünya devletleri tarafından da bardağı taşıran son damla olarak tanımlanmaktadır. Buna binaen bizlerde Mardin'deki bu programı duyunca Ömerli ilçesinde kalkarak buraya geldik. Herkesin malumu halkın imkanları kısıtlıdır. Halk bunu duyurmakla mükelleftir. Yetkililerde kınamaktan öte artık icraate geçmelidirler. Kesinlikle devletlerin kınama tarzında olan açıklamalarını kabul etmiyoruz. İcraate geçmelerini ve bütün Müslüman ülkelerde israilin elçiliklerinin kapatılmasını bununla beraber Müslüman Gazze halkına gerekirse her türlü yardımı bizzat devletlerin gizli olarak değil açıktan göndermelerini istiyoruz. Allah orada bulunan mazlum kardeşlerimizin yardımcısı olsun. İnşallah devletlerde tez zamanda Müslüman Gazze halkı daha büyük bir kıyama maruz kalmadan en kısa şekilde özgürlüğüne kavuşur." dedi.

"Zulme tepki göstermek amacıyla buradayız"

Zulme karşı tavır sergilemek gerektiğini belirten Mehmet Selim Şimşek şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyurduğu gibi, Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki bu imanın en zayıf derecesidir.' Yani zulme tepki göstermek amacıyla buradayız. Zulme en fazla maruz kalan devletlerden biri de yıllardır diğer Müslüman devletlerin maruz kaldığı gibi Müslümanların temsilcisi Filistin'dir. Filistin halkı yıllardır siyonist israil tarafından gerek mal gerek canla sürekli tehditler ve zulme maruz bırakılmaktadır. Bizler de bugün buraya gelerek oraya fiili bir yardımda bulunamıyorsak da en azından zulme karşı sesimizi yükselterek tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yıllardır bu zulümler bu şekilde devam ediyor. Sözde İslam devletleri ise sadece kınama tepkileriyle tepki vermektedirler. Müslüman devletlerin bir an önce kendine gelip Müslüman kimliğine bürünmesi lazım. İslamiyet'in gerekliliklerini yerine getirmeleri lazım. İslamiyet'in gerektirdiği de Allah'ın cihad ayetinde belirttiği gibi cihad etmektir. Yani zalimlere karşı yek vücud olup o zalimin zulmüne dur demeliyiz. İnşallah Müslüman devletlerde Amerika'nın verdiği destek gibi birbirlerine destek vermeleri lazım."

"Bugün Gazze'deki kardeşlerimiz kıyımdan geçiriliyor"

Mardin Artuklu Üniversitesi Rehber Gençlik Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammed Özçelik, "Bu saatten sonra söylenecek her şey söylenmiştir. Tüm kınamalar da yapılmış. Bu saatten sonra tüm İslam devletlerinin büyükleri özellikle Türkiye başta olmak üzere maddi ve manevi, hatta silah ve askeri destek dahil her türlü desteğin sağlanması gerekiyor. Bugün Gazze'deki kardeşlerimiz kıyımdan geçiriliyor. Tüm dünyanın gözü önünde Müslümanlar katlediliyor. İnsanlar ise sadece seyirci kalmakla yetiniyor. Ümmet halkları hazır, bütün Müslümanlar hazır. Müslüman halklar dışında ki insanlar bu soykırım ve katliama karşı çıkıyorlar. Maalesef liderler giili olarak bir adım etmemiştir. Bu saatten sonra artık özellikle Müslüman liderlerin gerekli adımı atması gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 













Bu haberler de ilginizi çekebilir