• DOLAR 32.301
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2395.498
  • ...
Malatya’da gönüllü UMKE çalışanlarına uygulamalı eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“2023 Faaliyet Planı” kapsamında, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Acil ve Afet Birimi personeli tarafından, 5 günlük UMKE Temel Eğitimi ve Kampı eğitimi başladı.  

Programda konuşan İl Sağlık Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, “Dünyada veya ülkemizde meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlara karşı UMKE personelinin bilgilerinin güncel tutulması amacıyla Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün planlamaları ve Valiliğimizin onayları dâhilinde, 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında 5 günlük kampa ilimizdeki sağlık kuruluşlarında görev alan personellerin yanı sıra koordinatörlüğünü yaptığımız UMKE 4. Bölgede yer alan Elazığ ilimizde eğitim ve tatbikat için katılım sağlamıştır. Eğitim kampında katılımcılara Temel Yaşam Desteği, Triaj, Hasta Taşıma Teknikleri, Havayolu ve Açma Teknikleri, Crush Sendromu, Multiple Travmalı Hastaya Yaklaşım, Afet Psikolojisi, Temel KBRN ve Afetlerde Hayatı İdame ettirme konuları teorik ve pratik olarak anlatıldı. Teorik eğitimlerin ardından katılımcılara uygulamalı olarak Ani Müdahale Ünitesi Kurulumu ve Zor Şartlarda Hayatı İdame Ettirme eğitimleri de verildi. Eğitimin son gününde ise gerçeği aratmayan saha tatbikatları yapılacak olup, 5 günlük eğitimin ardından başarılı olan UMKE personeline, Katılım Belgesi verilecektir.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Berk, “Yurt içi ve yurt dışında gelişebilecek her türlü afet, olağanüstü durum, büyük toplumsal olaylar, büyük trafik kazaları, ağır sanayi kazalarına ilk müdahaleyi yaparak kurtarma faaliyetlerinde bulunup yeterli ve nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek ve göreve her daim hazır olmak amacıyla UMKE gönüllülerine yönelik eğitimlerimiz ile tatbikatlarımız ilerleyen dönemlerde devam edecektir.” diye belirtti.

Programa; Arapgir Kaymakamı Fikri Badioğlu, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Gökçe, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Fatih Özdemir, Afetlerde Sağlık Birimi ve UMKE Sorumlusu Hasan Vural ile afetlerde görev alacak gönüllüler katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir