• DOLAR 32.265
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2401.143
  • ...
"Müslümanlar ihtilafları bir kenara bırakıp Gazzeli kardeşlerine sahip çıkmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'ın İzzetin El Kassam Tugaylarının başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonuyla şaşkına uğrayan işgalci terör rejiminin Gazze'de yaptığı soykırım 11'inci gününe girerken işgalci çetelere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yaşanan son gelişmeler ile ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behçet Sevgili, Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin ve vatandaşlardan Mehmet Güldü, HAMAS mücahitlerinin imanlarının vermiş olduğu güçle mücadele ettiklerini belirterek, bugün Müslümanların bütün ihtilafları bir kenara bırakarak yek vücut olup, HAMAS'a sahip çıkmaları gerektiğini dile getirdi.

"Aksa Tufanı operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz"

HAMAS'ın Aksa Tufanı'yla dünyanın en zalim en gaddar ve Allah'ın düşmanı olan işgalci siyonistlere karşı güzel bir eylem gerçekleştirdiğini anımsatan Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behçet Sevgili, "İşgal altındaki topraklarını israiloğullarından alabilmek ve bir de israiloğullarının yıllardır çoluk, çocuk, kadın yaşlı demeden sürdürdükleri katliamlara bir cevap niteliğinde olan bu eylemi biz sonuna kadar destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Şunu iyi bilelim ki israiloğulları tarih boyunca dünyanın en korkak ve barbar milletidir. Allah'a karşı düşman ve had bilmez bir topluluktur. Zira Kur'an-ı Kerim; onlarla ilgili bu konuda bize kesin ve net olarak delil sunuyor. Dolayısıyla israiloğullarına karşı yaptıkları bu güzel eylemlerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz." dedi.

"Bugün bütün ihtilafları bir kenara bırakarak yek vücut olup Müslüman kardeşlerimize yardım etme günüdür"

Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behçet Sevgili

Sevgili, "Bütün dünya Müslümanlarına da buradan sesleniyoruz. Bugün ihtilaf günü değildir, bütün ihtilafları bir kenara bırakarak Müslüman kardeşlerimize yek vücut olarak yardım etme günüdür. Müslüman kardeşlerimizi yalnız bırakmamız kesinlikle bu barbar topluluğu daha da fazla cesaretlendirecektir ve kırılan cesaretlerini tekrardan belki toparlanma sürecine girecektir. Bundan dolayı Müslüman kardeşlerimize sesleniyoruz. Bütün ihtilafları bir kenara bırakalım, maddi manevi yapabileceğimiz bütün desteklerimizi Müslüman kardeşlerimize sunalım ve onları yalnız bırakmayalım. Onlar, 'Aksa Tufanı' operasyonuyla yani Mescid-i Aksa'yı koruma adı altında bu güzel eylemi gerçekleştirirken biz de onlara destek çıkarak Müslüman kardeşlerimizi güzel bir şekilde gösterebiliriz." diye konuştu.

"İşgalci çete kendisi dışında hiç kimseye hayat hakkı tanımayan vahşi bir toplum"

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin

İşgalci siyonistlerin kendisi dışında hiç kimseye hayat hakkı tanımayan vahşi bir toplum olduğunu anımsatan Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, "Gerek Amerika gerek Batı'nın ileri gelen ülkelerinin başındakilerin büyük bir kısmı yahudi ya da onların adamı. Gerek Müslümanları ve gerekse Hristiyanları yok etmek için var güçleriyle mücadele ediyorlar." diye belirtti.

"Siz kalkar, bunları öz vatanında sürgün etmeye kalkarsanız elbette onlar da buna karşılık verecektir"

Engin, "Hiç kimseye zulmetmeyiz ama zulme uğrama gibi bir rızamız da olmaz, olmamalıdır. Filistin mazlumdur. 1948'den beri gün geçtikçe işgal altında. Gerek Gazze de gerek diğer şehirlerde olsun Müslümanlar zulüm altında! Özellikle Gazze'deki Müslümanlar, bazen açık cezaevi bazen de kapalı cezaevinden daha kötü şartlarda yaşamak durumundalar. Yani kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden her gün onlarca Müslüman katlediliyor, ağaçları kesiliyor, evleri yıkılıyor dükkanları yağmalanıyor ve oradan sürgün ediliyor. Onlara, 'Ya buradan gideceksiniz ya da öleceksiniz.' deniliyor. Gazze'de 2 milyonu aşkın nüfus var, bunları nereye koyacaksınız? Bu topraklar, bu insanların öz vatanı. Siz kalkar, öz vatanında bunları sürgün etmeye kalkarsanız elbette onlar da buna bir karşılık verecektir." diye belirtti.

"İmanlarından başka bir güçleri yok, imanlarının vermiş olduğu enerjiyle mücadele ediyorlar"

Dünya Müslümanlarının işgalci siyonist rejim karşısında durması ve Filistin'e destek vermesi gerektiğine vurgu yapan Engin, "Çünkü hiçbir silahları, güçleri yok. Sadece sağlam olan bir imanları var o imanlarının vermiş olduğu enerjiyle mücadele ediyorlar. Hakikaten dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zor bir süreçten geçiyor. Amerika en büyük silah gemisini israile hangi amaçla, niçin gönderiyor? İslam ülkelerinin bunu ciddi bir şekilde düşünmesi lazım ve bizim bundan ders çıkarmamız lazım. Bugün terörü başımıza bela eden de aynı zihniyet değil mi? Irak'ı, Suriye'yi, Yemen'i Libya'yı karıştıran aynı zihniyet değil mi? Cenabı Hak bizlere buyuruyor; 'Sen onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da senden asla memnun kalmayacaklardır.' Bizler, dinimizin emri doğrultusunda mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz, çünkü zalime karşı hakkı haykırmak görevimizdir." ifadelerini kullandı.

"Sadece HAMAS değil, bizim de elimizden geleni yapmamız gerekiyor"

Mehmet Güldü

Vatandaşlardan Mehmet Güldü ise "Allah'u Teala Kur'an-ı Kerim'de bize 'israiloğullarıyla ve münafıklarla toplu halde savaşın.' diyor. Yani sadece HAMAS'ın değil, bizim de elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Cihat iki şekilde olur. Bunların biri sahada olan cihattır biri de dua ile yapılan cihattır. Şu an bize sahada cihat nasip olmuyor ama kardeşlerimize dualarımızı eksik etmeyelim ve sürekli onlar için dua edelim. Hem manevi hem de maddi açıdan elimizden geleni yapalım. Müslüman kardeşler olarak birlik olursak, inanın israil hiçbir şey yapamaz çünkü çok korkak bir millettir. Bunu ben değil, Kur'an-ı Kerim söylüyor. Allah'ın izniyle bizim bir uyanışımız, onların sonu olacaktır." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir