• DOLAR 35.498
  • EURO 36.452
  • ALTIN 3045.82
  • ...
"Tarım her zaman önemini korumuş bir sektördür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) yayımladığı 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, ilçe kaymakamları, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çiftçiler katıldı.

 

Tarımın sürekli konuşulması ve artık modern tarıma geçilmesi gerektiğini ifade eden Vali Güvenç, "Türkiye'nin sulanabilir arazisinin yüzde 11'ini sınırlarında barındıran Şanlıurfa'da da tarım üzerine her şeyden çok konuşmak, çalışmak, araştırmak zorundayız." dedi.

 

Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda Şanlıurfa'nın da hazırlanması gerektiğini ifade eden Güvenç, "Sanayicimiz, büyük iş adamımız tarıma daha çok kaynak ayıracak. Tarıma olan ilgisini arttıracak. Birlikte çalışacağız, birlikte yatırım yapacağız. Tarımdaki hedefi yakalamamızın tek yolu da kendimizi yenilemekten geçer." ifadelerini kullandı.

 

Vali Güvenç, tarımın özellikle Şanlıurfa'da geleceği olan bir sektör olduğunu dile getirerek, "Bu destekler, bu programlar, bu çalışmalar, bu kadar tarım gönüllüsünün görevlendirilmesi, tarımdaki gelişimi ve değişimi sağlamak, sıçramayı sağlamak, verimi arttırmak içindir. Ama bunu işi bilenlerle yapacağız, bilenlerle kafa yoracağız. Günümüz dünyasında her alanda rekabet var. Kafa yormadan, akılları birleştirmeden, sermayeleri birleştirmeden, güçleri ve gönülleri birleştirmeden rekabet etmek mümkün değil." tespitinde bulundu.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ise, bu programların hem ülkemiz hem de Şanlıurfa adına önemli bir fırsat olduğuna vurgu yaptı. 30 Eylül'de proje kabullerine başlanacağını belirten Şelli, 31 Ekim'de kabullerin sona ereceği bilgisini verdi. Daha önceki on çağrı sonucunda toplam 79 yatırımcıya hibe sağlandığını aktaran Şelli, 21 milyon TL hibe sayesinde 400 kişinin yapılan yatırımlar sonucu istihdam edildiğine dikkat çekti. Hemen her sektöre hibe desteği sağlandığını vurgulayan Şelli, süt üretimi, et üretimi, meyve sebze işleme, paketleme ve depolama tesisi, su ürünleri yetiştiriciliği gibi çok çeşitli tarımsal ve hayvansal üretim alanlarına destek verildiğini kaydetti. Şelli son olarak, bu çağrının tüm odalar, borsalar ve sivil toplum örgütleri tarafından çok iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğini söyledi.

 

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Ekinci de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa Koordinatörlüğü'nün 11. Proje Başvuru Çağrı İlanına çıktığını anımsatarak, ilandaki bütçenin 512 milyon 713 bin 338 avro olduğunu belirtti. Ekinci birçok alanda hibe verileceğini anımsatarak, vatandaşları üretecekleri projelerle hibe başvurusu yapmaya davet etti.

 

TKDK'nın bilgilendirme toplantısının ardından Şanlıurfa'da 24 Nisan 2011 tarihinde yapımına başlanan ve inşaat çalışmalarının bitme aşamasına geldiği GAP Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezine geçen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli ve beraberindekiler burada incelemelerde bulundular. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir