• DOLAR 32.284
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2401.741
  • ...
Ara tatile yeni düzenleme mi geliyor? Ara tatiller kalkacak mı? Ara tatil ne zaman? Ara tatiller ilden ile değişecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ara tatillerin kaldırılmasıyla ilgili bir durumun söz konusu olmadığını belirten Tekin, "Velilerden, öğrencilerden, öğretmenlerden öyle bir talep gelirse bakarız. Bu yılkini gördükten sonra değerlendirme yaparız." demişti. Ara tatillere ilişkin yeni bir açıklama geldi.. 

ARA TATİLE YENİ DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısında, ara tatil uygulamasının devamının öğrenciler, veliler ve öğretmenlerden gelecek geri bildirimlere bağlı olacağını ifade etti. Bakan, tatil zamanlamalarının il bazında farklılaşabileceğini, hatta bu kararların valiliklere bırakılabileceğini belirtti. Bu, iklim değişiklikleri ve coğrafi koşullar gibi yerel faktörlerin eğitim takviminde daha büyük bir rol oynaması anlamına gelebilir.

ARA TATİLLER NE ZAMAN? İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre BİRİNCİ DÖNEM ARA TATİLİ 13-17 KASIM 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Takvime göre, Yarıyıl tatili 22 Ocak- 2 Şubat 2024 arası olacak ve ikinci dönem 5 Şubat 2024 itibariyle başlayacak.

İkinci dönem ara tatili ise 8-12 NİSAN 2024 arası olacak ve ikinci dönem 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir