• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Hamaney: "Direniş güçleri harekete geçecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran İslam Cumhuriyeti lideri Hamaney, İşgal rejiminin Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu "direniş güçleri" olarak adlandırılan grupların harekete geçeceğini söyledi. Hamaney, başkent Tahran'daki bir toplantıda konuştu.

AA'nın aktardığına göre, konuşmasının bir bölümünde işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına değinen Hamaney, "İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupları kimsenin durduramayacağını" söyledi. İşgal rejiminin Gazze'de dünyanın gözleri önünde Filistinlilere karşı 'soykırım' yaptığını belirten Hamaney, "Bazı yabancı yetkililer, Filistinlilerin neden sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil. Hepsi silahlı" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN 'ÖNLEYİCİ SALDIRI' AÇIKLAMASI

Dün, işgal rejimi - Filistin çatışmalarına ilişkin açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Lübnan Hizbullahı'nın ilerleyen saatlerde işgal rejimine karşı önleyici saldırıya geçebileceğini dile getirmişti.  Abdullahiyan, "Direniş liderleri, Siyonist rejimin Gazze'de herhangi bir eylem (kara saldırısı) yapmasına ardından diğer bölgedeki direniş güçlerine yönelmesine izin vermeyecektir. Tüm seçenekler Hizbullah'ın önündedir" demişti.

Abdullahiyan, "Direniş cephesinin önümüzdeki saatlerde herhangi bir önleyici saldırı olasılığı beklenebilir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir