• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Ortak Sınav Tarihleri Değişti! Ortak sınavlar ne zaman? MEB ortak sınav tarihleri..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, ortak sınav düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülke veya il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar zorluk ve kapsam açısından okullarda yapılan diğer yazılı sınavlar gibi olacak ve öğrencilerin değerlendirilmesinde kullanılacak. Eksik öğrenme görülen konu ve kazanımlar için ders içerisinde telafi değerlendirmeleri yapılması istenecek. Ancak gerek ülke geneli gerek il ve ilçe geneli gerçekleştirilecek ortak sınavlarda öğrencilerin sıralanması, okulların karşılaştırılması gibi uygulamalardan kaçınılacak. Ülke, il veya ilçe geneli yapılan ortak sınavların sonucuna göre öğrenci toplu listeleri yayınlanmayacak. Okullar arası karşılaştırmalı veri çıkarılamayacak. Bu uygulama ile müfredatta birliktelik sağlanacak. Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilecek. Sınav haftasında okullarda ders işlenmeye devam edecek. Okullarda öğretmenler tarafından hazırlanan tüm sınavlarda sorular açık uçlu ya da kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde oluşturulacak. Hiçbir şekilde bu sınavlarda çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme gibi sorular kullanılmayacak." demişti

BİR DÖNEMDE KAÇ SINAV YAPILACAK?

Derslerden bir dönemde iki sınav yapılacağını ve bunun da takviminin belli olacağını belirten Bülbül, "Her sene başında zümre öğretmenler kurulunda, sınavların konu soru dağılım tablosu hazırlanacak. Bu, ilk defa yapılacak ve zorunlu hale gelecek. Böylece öğrenci ve öğretmenler, hangi konulardan soru sorulacağını önceden bilecekler." ifadelerini kullanmıştı.

Yazılı sınavların 100 tam puan üzerinden değerlendirileceğini de belirten Bülbül, "Yazılı sınavlarda, sorulara verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek." demişti. 

Türkçe derslerinde de yabancı dil derslerinde olduğu gibi dinleme, konuşma, okuma ve yazma olmak üzere 4 dil becerisini ölçen uygulamalı sınavların başlatılacak.

ORTAK SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başlangıçta 30 Ekim olarak açıklanan ortak sınav tarihleri, son dakika bir değişiklikle 1 hafta öne çekildi ve yeni sınav tarihleri şu şekilde belirlendi:

Dönem 1. Sınavlar: 23 Ekim - 03 Kasım 2023
Dönem 2. Sınavlar: 25 Aralık 2023 - 05 Ocak 2024

Bu haberler de ilginizi çekebilir