• DOLAR 32.686
  • EURO 35.233
  • ALTIN 2443.059
  • ...
Kassam Tugayları ellerindeki bir kadın esirin mesajlarını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonu kapsamında sadece Kassam'ın yaklaşık 200 siyonist işgalciyi esir aldığını açıkladı.

Ebu Ubeyde, diğer direniş gruplarının ellerinde de Siyonist esirlerin olduğunu aktararak, genel esir sayısının 200-250 arasında, hatta 250'nin üstünde olabileceğini bildirdi.

Güvenlik ve sahadaki endişelerden dolayı şu anda Gazze Şeridi'ndeki işgal esirlerinin sayısını tam ve doğru bir şekilde kontrol edemediklerini ifade eden Ebu Ubeyde, bu nedenle tam bir sayı veremediklerini kaydetti.

Ebu Ubeyde, ayrıca 22 siyonist esirin, işgal rejiminin Gazze'ye düzenledikleri saldırıda öldüğünü aktardı.

"Saha koşulları izin verdiğinde yabancı esirleri serbest bırakacağız"

Kassam Tugayları'nda farklı milletlerden bir grup esirin de ellerinde bulunduğunu ifade eden Ebu Ubeyde, bunlara misafir gibi davrandıklarını ve onları korumaya çalıştıklarını vurguladı.

Ebu Ubeyde: "Saha koşulları izin verdiğinde yabancı esirleri serbest bırakacağız ancak işgal ordusunda başka bir uyruğa mensup olup da savaşan kişiler doğrudan düşman olarak ele alınacaktır." diye belirtti.

Ebu Ubeyde, "Tüm dünyaya ve tutuklular meselesine müdahale etmek isteyen herkese, tutuklularımıza ve ailelerine ve kendimize verdiğimiz bir söz var: Allah'ın izniyle her Filistinlinin evine neşe getirmeye kararlı olduğumuzun garantisini veriyoruz." diye ekledi.

 

Kassam esir kadının videosunu paylaştı

Öte yandan Kassam Tugayları, esirlerden birinin görüntülerini yayınladı.

Videoda konuşan siyonist kadın esir Miya Şem: "Gazze'deyim ve beni tedavi ettiler ve 3 saat süren bir ameliyat yaptılar. Her şey yolunda. Bir an önce evime ve aileme dönmek istiyorum. Lütfen bizi bir an önce buradan çıkarın." diyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir