• DOLAR 32.196
  • EURO 35.133
  • ALTIN 2472.343
  • ...
Bakkallara 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Bakkallara yönelik düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi Tarsus Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odasının Toplantı Salonu'nda 2 etap şeklinde gerçekleştirdi.


Ülkem Vakfı iş güvenliği uzmanları Orçun Güvenç, Mehmet Kaya, Fatih Nadir ve Ömür Çakmak tarafından verilen eğitimde iş kazalarının nasıl önleneceği, çalışanların işe başlamadan önce iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim almaları, iş yerlerinde yangın söndürme tüplerinin bulunması, gerekli ilk yardım malzemelerinin bulundurulması gibi konularda ayrıntılı bilgi verildi.


6331 Sayılı yasa gereği yapılan eğitim çalışmalarının oldukça verimli geçtiğini kaydeden Tarsus Bakkallar Ve Bayiler odası Başkanı Erdoğan Yalçın, "Oda mevcutlarının bin 700 civarında olduğunu fakat 300 civarındaki esnafımızın konuya duyarlı davranarak eğitime katıldı. Bizim tek isteğimiz yasa tarafından da zorunlu olan bu eğitime tüm esnaflarımızın katılmasıdır. Bu nedenle sizler diğer meslektaşlarımızı olumlu yönde etkilemelisiniz. Kanun 9 aydır yürürlükte. Bu eğitimin yılbaşına kadar alınması esnaflarımızın yararına olacaktır. Yoksa cezaya maruz kalabilirler'' dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir