• DOLAR 32.397
  • EURO 34.617
  • ALTIN 2389.306
  • ...
Kardeş STK'lar Afganistan'daki depremzedelere nakdi yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim'den bu yana devam eden ve artçılarla sarsılan Zindecan bölgesine yardım ulaştırmak amacıyla Herat vilayetine giden Yetimler Vakfı, Umut Kervanı Vakfı ve Avrupa Yetim Eli Derneği yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgesindeki temaslarını sürdüren kardeş STK'lar; bir yandan ihtiyaç duyulan malzemeleri tespit ederken bir yandan da zaruri ihtiyaçların karşılanması için depremzedelere nakdi yardımında bulunuyor.

Art arda yaşanan depremlerin sarsıcı etkisini yaşayan depremzedeler, şiddetli fırtınalardan da olumsuz etkilenmeye devam ediyor.

Depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılaması için harekete geçen kardeş hayır kuruluşları, evlerinin yıkıntıları arasında kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdüren afetzedelere hayırseverlerin kendilerine bağışladığı yardımları ulaştırdı.

Acil ihtiyaçların karşılanması için Ördeka köyünün yıkıntıları arasında kurulan çadırları tek tek dolaşan STK temsilcileri, nakdi yardımları depremzedelere dağıtarak onların hayır dualarını aldı.

Çöl ikliminin hâkim olduğu Zindecan bölgesinde, zor şartlara rağmen çalışmalarını yürüten yardım kuruluşları, depremzedelere daha kalıcı barınma imkânı sağlayan konteyner temin etmek için çaba harcıyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir