• DOLAR 32.261
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2423.606
  • ...
Diyarbakırlılar: Filistin bizimdir, izin verilirse gitmeye hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi tarihi İstasyon Meydanında düzenlenen Filistin'e destek mitingine katılan Kudüs sevdalısı halk, Filistin'de katliam devam ederken hiçbir şey yapamamanın üzüntüsü içerisinde olduklarını ama imkân verilirse Gazze'ye gidip işgal rejimi ile savaşmaya, Filistin halkına destek olamaya hazır olduklarını söyledi.

Kudüs'ün işgal rejiminin işgali altında ve çok zor durumda olduğunu belirten Tuba Dikmen, "Bizim de onlara elimizden geldiği kadar dualarımızla, mitinglerle, maddi ve manevi imkanlarımızla destek vermemiz lazım. Onlara moral gerekiyor ve bizlerinde bu mitinglerle onlara moral vermemiz gerçekten çok güzel bir duygu. Bu mitingleri düzenleyenlere de teşekkür ederim." dedi.

Meryem Çelik

"Allah, inananların yanındadır. Zafer, müminlerin ve Müslümanlarındır inşallah"

Düzenlenen mitinge Filistin'e destek olmak için geldiklerini ifade eden Meryem Çelik, "Kardeşlerimizle gurur duyuyoruz, onların yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Madden bir şey yapamasak da dualarımızla inşallah onlara destek olmaya çalışıyoruz. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın, onları muzaffer eylesin. Allah, inananların yanındadır. Zafer müminlerin ve Müslümanlarındır inşallah." şeklinde konuştu.

Mahmut Yolcu

Filistin için düzenlenen etkinlikleri eleştirenlere hitaben konuşan Mahmut Yolcu, "Bu mitinglerin gereksiz olduğunu söyleyenlere mesajım şudur: Gidin o dünya sevdalılarına söyleyin bizim sevdamız Allah için şehid ve ümmete feda olmak, mazlum ve mustazafların el altı olmasına dayanamadığımızdan ellerinden tutup kaldırmaktır. Bize 'onlar delidirler' diyenlere de şunu diyoruz: Bizler Allah'a, dinine, Hazreti Muhammed Aleyhisselatuvesselamın yoluna sevdalıyız. Bizler Müslümanız ve Allah'a, Resulü'ne, Peygamberlere iman etmişiz ve onun bu yoldayız." diye belirtti.

Müzeyyen Gür

Müzeyyen Gür ise, "Elhamdulillah Müslümanız, elimizle olmasa da dilimizle bir şeyler yapabilme adına buraya geldik. Kimse onların yerinde olmak istemez. Bizlerin de anamız, bacımız, kardeşimiz orada olabilirdi. Ki onlarda kardeşimizdir. Günlerdir yiyip içemiyoruz, uyuyamıyoruz. İnşallah bir katkımız olur. HAMAS'a ve Filistin'e destek için buradayız." ifadelerini kullandı.

Ramazan Topkaya

"Görüntüler karşısında kelimelerin tükendiği yere geldik"

"Kudüs için bizlerde gidip oradaki kardeşlerimize yardım etmek istiyoruz" diyen Ramazan Topkaya da Filistin'de Müslümanlar şehid olurken burada bir şey yapamamanın üzüntüsünü paylaştığını ve oraya gidip direnişe destek vermek istediğini söyledi.  

Yusuf Basyan

Filistin'in ümmetin yarayan kanası durumunda olduğunun altını çizen Yusuf Basyan, "Görüntüler karşısında kelimelerin tükendiği yere geldik. Müslümanların sabrını zorlamaya mı çalışıyorlar? Şu an da Amerika ve İngiltere'nin desteğiyle katliam gerçekleşiyor. Bunlara dur demek için Müslümanların artık ayaklanması gerekir." ifadelerine yer verdi.

İbrahim Karadaş

İbrahim Karadaş ise şunları söyledi:

"Yapılan yanlışların farkındayız. Din dışı düşünsek de bu caniliktir. Bunun hem Allah'ın kanunlarına hem de uluslararası kurallara aykırı olduğunun bilincindeyiz. İzin verilse oraya gider, elimizden geleni yaparız. Elhamdulillah bizler imanlı kimseleriz. Elimizden geldiği kadar bunu duyurmaya çalışacağız."

Murat Karay

"Amerika israile uçak gemisi gönderirken biz Müslümanlar evimizde ağlıyoruz"

Yöneticilere sitemini dile getiren Murat Karay, "İslam devletlerinin başındaki zatlara seslenmek istiyorum. Artık söz söylemenin hiçbir ilgisi yok, kurşunların konuşması gerekir. Bugün Arap Emirlikleri israilin ve amerikanın karşısında iki kelime konuşamıyor. Amerika israile uçak gemisi gönderirken biz Müslümanlar evimizde ağlıyoruz." diye kaydetti.

Fatma Yebe

"Filistin'in yanında olmalıyız, onlar kardeşlerimizdir" diyen Fatma Yebe, Filistinlilerin bomba altında kalmaları ve Müslümanların burada hiçbir şey yapamamasının kendisini çok üzdüğünü dile getirdi.

Zehra Yebe

Zehra Yebe ise "Şimdilik elimizden sadece dua etmek geliyor olabilir ama bizim orada olmamız gerekir. Destek çıkmazsak öbür dünyada onların elleri yakamızda olacaktır. Gönül ister ki orada bulunup mücadele etmek fakat şimdilik elimizden sadece dua etmek geliyor. Rabbim onların yardımcısı olsun. Sonuna kadar arkalarındayız." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir