• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Özgür Filistin" mitingine katılan vatandaşlar: İslam ülkeleri Filistin davasının etrafında birleşmesi gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Maltepe Meydanı'nda düzenlenen ve on binlerce insanın katıldığı "Özgür Filistin" mitinginde sık sık "HAMAS'a selam direnişe devam" sloganları atıldı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden mitinge katılan vatandaşlar, İslam ülkelerinin Filistin davasının etrafında birleşmesi gerektiğini söylediler.

"Hamas'ın direnişi inşallah israil'in yok oluşuna vesile olacaktır"

Beşir Gündüz

İstanbul'dan "Özgür Filistin" mitinge katılan Beşir Gündüz, "Siyonist israilin Filistin'deki Müslümanlara yaptığı zulüm devam ediyor. HAMAS'ın direnişi inşallah israil'in yok oluşuna vesile olacaktır. Toplanmamızın sebebi değerli Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak ve onların direnişine destek vermektir." dedi.

"Kardeşlerimizin duruşunu destekliyoruz"

İlyas Yıldız

Mavi Marmara katılımcılarından İlyas Yıldız, "Zalimleri lanetliyoruz.  Mescid-i Aksa ve Filistin bizimdir. Oradakiler bizim kardeşlerimizdir. Kardeşlerimizin duruşunu destekliyoruz. Zalime korku, Filistinli kardeşlerimiz için toplandık. Kardeşlerimize dua ediyoruz. Elimizden başka bir şey gelmiyor. İnşallah mücahitlerin zaferiyle hep beraber Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılacağız." şeklinde konuştu.

"İslam ülkeleri ayağa kalkarsa ne israil'i nede Amerika'sı kalır"

Hasan Kaddar

İzmir'den mitinge katılan Hasan Kaddar, "İslam ülkeleri ayağa kalkarsa ne israili ne de Amerika'sı kalır. Türkiye'den bir kıvılcım bekliyoruz. Türkiye bir kıvılcım atarsa İslam ülkeleri hepsi ayağa kalkar. Şivan Perver denilen sanatçıyı kınıyorum. Şivan Perver biz Kürtlere 'size ne Gazze ve Kudüs'ten orası Araplarındır' diyor.  Hadi oradan. Orası bizim ilk kıblemizdir ve bütün Müslümanlarındır. Kürt milletine diyorum ki bu sanatçı denilen kişi tam ermenidir. Onun kürtlüğünü kabul etmiyoruz." diye belirtti.

"Hz Ömer ve Selahaddin Eyyubi gibi dik durun"

Emin Tütüncü

Tokat'tan mitinge katılan Emin Tütüncü, "Filistinli kardeşlerimize karşı yapılanlar korkunun eseridir. Onun için Müslüman ülkelere diyoruz ki israil ile normalleşmeyin. Normalleşmek korkaklıktır. Allah'tan korkalım. Makamlarınız, saltanatlarınız ve koltuklarınız sizi kurtarmaz. Hz Ömer ve Selahaddin Eyyubi gibi dik durun. Bu ümmetin başına cesaret verin. Yaşasın Hamas, HAMAS'a terörist diyenler gebersin. Hamas terörist değildir. Hamas Allah'ın askeri ve mücahittir." dedi.

"Sonuna kadar kardeşlerimizle beraberiz"

Mehmet Yaman

İzmir'den mitinge katılan Mehmet Yaman, "Bütün Müslümanlar artık uyansın. Kendi birlik ve beraberliklerini sağlasınlar. Müslümanların uyanması gerekir. Filistin'e zulümler yapılıyor.  Çocuk, kadın yaşlı demeden şehit ediliyor. Sonuna kadar kardeşlerimizle beraberiz. İslam ülkeleri birleşmesi gerekir.  Bütün imkanlarını Filistin için seferber etmesi lazımdır." ifade etti.

"Filistin'deki zulüm devam ettikçe bizim imtihanımız ağırlaşıyor"

Enver Bıyıklı

Ankara'dan "Özgür Filistin" mitingine katılan Enver Bıyıklı, "Dünyayı siyonistler idare ediyor. Dünya Müslüman ülkeleri siyonistlerin kontrollü altındadır. Mazlumları gören yok. Müslüman liderlere çok kızıyorum. Böyle israil dostu olmaz. Müslümanlar kardeştirler. İslam ülkelerinin liderleri Müslüman kardeşlerine sahip çıksın. Filistin'deki zulüm devam ettikçe bizim imtihanımız ağırlaşıyor. İslam birliği kurulması gerekir. Birlik olmadan Müslümanların kanı durmaz." diye belirtti.

"İslam ülkeleri tarafsız kalmamalı"

Abdullatif Öztürk

Bursa'dan katılan Abdullatif Öztürk, "İslam ülkelerine çağrımız tarafsız kalmamalarıdır. Müslüman Filistin kardeşlerinin yanında durmalarıdır. Toplamamızın amacı Filistinli kardeşlerimize destek vermektir. Maddi-manevi her alanda onların yanında olduğumuzu göstermemiz lazımdır. Bu direnişin bir parçası olduğumuzu bütün dünyaya göstermemiz gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir