• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Er: siyonizm; sadece Müslümanların değil, bütün dünyanın sorunudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin; Filistin direnişine destek amacıyla İstanbul'da ortak düzenlediği "Özgür Filistin Mitingi" binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın gerçekleştiği mitinge katılanlar, sık sık tekbirler getirdi, direnişi destekleyen sloganlar attı. Mitinge yurtiçinden ve yurtdışından birçok önemli isim de katıldı.

"Özgür Filistin Mitingi"ne katılan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, İLKHA muhabirine konuştu.

"Yüreklerimiz; Filistin'de onurlu bir direniş ve izzetli bir mücadele sergileyen kardeşlerimizin yanında atıyor"

Bütün Türkiye'nin yüreğinin; İstanbul'da Maltepe Etkinlik Alanı'nda ve Diyarbakır'da ise İstasyon Meydanı'nda attığını belirten Er, "Bugün Türkiye'nin dört bir tarafından yürekler burada atıyor. Yüreklerimiz; Filistin'de onurlu bir direniş ve izzetli bir mücadele sergileyen kardeşlerimizin yanında atıyor. Bunun için gururluyuz, sevinçliyiz; bir taraftan da hüzünlüyüz çünkü işgalci siyonist rejim kardeşlerimizi kadın, çocuk, yaşlı, sivil ayırt etmeden inanılmaz bir katliam gerçekleştiriyor. Bugün siyonizm sadece Müslümanların sorunu değil, bütün bir dünyanın sorunudur. İşgalci israil rejimi ve siyonizm mutlak bir kötülüktür. Bu kötülük yalnızca bir dine mensup olan insanların maruz kaldığı bir kötülük değildir, bütün bir insanlığın maruz kaldığı bir kötülüktür. Bu düşünceye sahip insanların, siyonistlerin şöyle bir tasavvuru var; kendileri üstün ırk, kendileri seçilmiş ırk ve onların dışında kalan herkes kendilerine hizmet etmek için yaratılmış 'hizmetkarlar, köleler'... Dolayısıyla bu düşünce sadece Müslümanların veya sadece Arapların, Türklerin ve Kürtlerin mücadele etmesi gereken bir kötülük değildir. Bütün bir insanlığın ortak bir mücadele içerisine girerek, ortak mücadeleyi büyüterek bu zihniyetle baş etmesi gerekiyor." dedi.

"Yüreği insanlık namına Filistin ile çarpan bütün gençlerin oradaki mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yanında yer alması gerekiyor"

Her sene geleneksel olarak ekim ayında "Gençlik Haftası Etkinlikleri" düzenlediklerini ve bu sene etkinliklerin temasını da "Yüzyılın Gençliği" olarak belirlediklerini ancak Filistin'de yaşanan gelişmelerden dolayı bütün etkinlikleri iptal ederek, gündemlerini Filistin gündemine çevirdiklerini aktardı.

Er, "Şu anda Türkiye'nin dört bir tarafında, bütün teşkilatlarımız İstanbul ve Diyarbakır'da en yakın oldukları noktadaki etkinliklere dahil oluyorlar. Bunun haricinde şehirlerin meydanlarında fotoğraf gösterileri, paneller, konferanslar, broşürlerle Filistin davasını, kardeşlerimizin mazlumiyetini ve mağduriyetini, katil ve siyonist işgal rejiminin zalimliklerini anlatma ve bu konuda bir gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün, bütün gençlerin, yüreği insanlık namına Filistin ile çarpan bütün gençlerin bu duyarlılıkla oradaki mazlum ve mağdur kardeşlerimizin yanında yer alması gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir