• DOLAR 32.601
  • EURO 35.553
  • ALTIN 2439.25
  • ...
Gazze'de son durum! Kudüs Tugayları istihbarat binasını vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reuters, bugün 'Mısır, İsrail ve ABD; Gazze’nin güneyinde yerel saatle 09.00 itibarıyla ateşkes kararı aldı' şeklinde bir haber yayımlamıştı. Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında  insani yardım yok" ifadeleri kullanıldı.

İşgalciler güvenli bölge olarak açıkladıkları tüm bölgeleri gece boyunca bombalamaya devam etti. Gazze Yönetimi'nden yapılan açıklamada ''İsrail, güvenli bölge açıklamalarıyla tehcir planını hayata geçiriyor'' denildi. 

10:31- Siyonist medya: ''İsrail ordusu, Lübnan sınırına 2 km mesafede yaşayan yerleşimcileri başka yerlere tahliye etme niyetini duyurdu.'' 

10:32- Hamas Siyasi Bürosu üyesi İzzat El-Rişk ateşkes iddialarını yalanladı. 

10:49- SkyNews, ''Akaryakıt kamyonları Refah sınır kapısından Gazze'ye girmeye başladı.'' iddiasında bulundu. 

-Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, yıkılan evlerin enkazında 1000’den fazla şehidin cesedinin bulunduğu ve bu durumun insani ve çevresel bir felakete sebep olabileceği  konusunda uyardı. 

11:04- Siyonist işgal güçleri Beyt Hanun'a gitmeye çalışan Filistinlileri bombaladı

11:23- Siyonist işgal rejimi ordusu, Hizbullah tarafından siyonistlere düzenlenen saldırının talimatını İran'ın verdiğini iddia etti.  İşgal ordusunun sözcüsü ateşkes iddialarına ilişkin ise ''Ateşkes yok, Hamas ile savaşmaya devam edeceğiz.'' dedi. 

İşgal ordusu, Gazze Şeridi’nde250 hedefin vurulduğunu duyurdu.

11:37- Kassam Tugayları, işgal rejiminin savaş suçlarına cevaben Ben Gurion havaalanına füze saldırısı yaptığını açıkladı.

-İran Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Yardımcısı, '' İsrail'in Gazze'ye girmesi kırmızı çizgimizdir. Direniş Cephesi, İsrail'in Gazze'ye karadan girmesi gibi büyük bir hata yapmasını bekliyor.'' açıklaması yaptı. 

Irak'taki Nuceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Ka'bi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüşerek, 'Tüm savaşçılarımızla ve silahlarımızla yanınızdayız.'' dedi.

12:38- Mısır Dışişleri Bakanı, ''İsrail yardımların Gazze'ye ulaştırılmasına  izin vermedi'' denildi. 

12:41- İşgal altındaki Askalan'ın siyonist Belediye Başkanı, ''Hamas'ın roketleri savaşın başından bu yana yalnızca Askalan'da 182 binaya doğrudan isabet etti ve hasara yol açtı." dedi. 

12:51- ABD Savunma Bakanı'nın ,siyonist rejime  Hizbullah'a karşı bir saldırı başlatmamasını önerdiği iddia edildi. 

13:03- Siyonist rejim basını Tel Aviv'de büyük bir patlama sesi duyulduğunu duyurdu. 

14:01- Kassam Tugayları'ndan Be'er Sheva'a  roket yağmuru.

14:56-  Kudüs Tugayları, Kerem Ebu Salim'e füze atışı gerçekleştirdi.  Kerem Ebu Salim'deki istihbarat binası vuruldu. 

-Sderot ve çevresinde sirenler çalıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir